StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Ništa od čuda u Crnici: Na putu u Europu 'sunčani' moraju svladati Splićane (FOTO)

24. travnja 2018. - 10:58

Ništa od čuda u Crnici! Ili, vaterpolisti Solarisa nisu uspjeli nauditi moćnom Jugu u "dvomeču" četvrtfinala Prvenstva Hrvatske odigranom u Šibeniku minulog vikenda. U skladu s očekivanjima, Dubrovčani su laganim dvokorakom prošli u poluzavršnicu, dok "sunčanima" ostaje borba za što bolji plasman u razigravanju od petog do osmog mjesta.

Samo da notiramo kako je Jug u prvoj utakmici pobijedio 17:6, dok je u drugoj, u kojoj je formalno bio domaćin, slavio s 14:7.
U taboru Solarisa nisu se zavaravali kako bi mogli proći "vaterpolski Real", kako su nazvali dubrovački Jug. Dvije utakmice s momčadi krcatom internacionalcima, reprezentativcima Hrvatske, osvajačima medalja s najvećih natjecanja, shvatili su kao dobru pripremu za nastavak sezone. U tom kontekstu dvoboj s Jugom komentirao je i Renato Vrbičić, trener Solarisa.

– Čujte, u konačnici ni sam rezultat nije tako loš. Međutim, ove dvije utakmice su prije svega ukazale na neke stvari koje moramo popraviti u idućim utakmicama. Morat ćemo obratiti pozornost na greške koje smo radili. Primarno, radi se o zatvaranju protivničkih kontri, ili selekcije šuteva iz kojih je Jug otvarao brze protunapade iz kojih je postizao lake golove – rekao je Vrbičić.

Solaris će u srijedu doznati ime prvog protivnika u razigravanju od petog do osmog mjesta. Međutim, sudeći po rezultatu prve utakmice u kojoj je Mornar s 13:6 pobijedio POŠK, čini se kako "sunčani" već znaju protiv koga će igrati. Ne bude li senzacije na Poljudu, Šibenčani će se sučeliti s POŠK-om. Prva utakmica je na rasporedu 2. svibnja i tada će Solaris biti domaćin. Uzvrat je tri dana kasnije u Splitu.

Iskreno, u taboru Solarisa očekivali su neizvjesniji dvoboj između dvaju splitskih klubova, jer POŠK u svojim redovima ima nekoliko zvučnih vaterpolskih imena. Prije svega, tu mislimo na dugogodišnjeg reprezentativca Aljošu Kunca. Nadalje, u rosteru momčadi koju vodi iskusni trener Damir Polić je i opasni strijelac Luka Vukić, ali i neki igrači koji imaju veze sa Šibenikom. Primjerice, vratar Marko Podrug, koji je ponikao u Šibeniku, ali su ga fakultet i sport odveli preko Medveščaka do Splita, ili Ivan Bebić, sin proslavljena vaterpolista Milivoja, koji se jedno vrijeme kalio u Crnici.

– Nema dvojbe kako je POŠK dobra ekipa, fino posložena, plivački vrlo jaka. Čekaju nas dvije zanimljive utakmice. Naši dvoboji s Jugom pokazali su da možemo igrati s ekipama kvalitete ranga POŠK-a. Drugo je pitanje možemo li ih i pobijediti. U svakom slučaju, idemo pogledati utakmicu Mornara i POŠK-a u Split. Imamo vremena za dobru analizu i pripremu – govori Vrbičić.

Dakle, Šibenčani ozbiljno shvaćaju razigravanje od petog do osmog mjesta iz jednostavna razloga što peto mjesto donosi igranje u Europi, točnije u Kupu LEN-a.

26. travanj 2024 17:34