StoryEditorOCM
OstaloVaterpolski Real u Crnici

"Sunčani" u svom bazenu igraju "dvomeč" s dubrovačkim Jugom: Četvrtfinale je vrhunski trening za nastavak sezone

21. travnja 2018. - 13:26

Dvjema uvjerljivim pobjedama kontra Zadra (11:5 u Zadru, 16:8 u Crnici), vaterpolisti Solarisa potvrdili su status velikog favorita u kvalifikacijama za doigravanje prvenstva Hrvatske. U šibenskom revanšu imali su i gotovo pune tribine, uz podršku Funcuta, koji su se Crnici vratili nakon nekoliko godina.

Time je Solaris i pobjednički niz, započet u regionalnoj ligi, kontra Valjeva, produljio na sedam utakmica. No, niz će na toj brojci stati! Kvalifikacije su im donijele "broj osam" u doigravanju, što im znači i najtežeg mogućeg suparnika u četvrtfinalu, u hrvatskim okvirima nedodirljivoga Juga.

Riječ je o reprizi prošlosezonskog četvrtfinala doigravanja, a baš kao i lani, obje utakmice će biti odigrane u Crnici! Prva je na rasporedu u subotu u 18 sati, a uzvrat u nedjelju u 13 sati. Nitko i ne spominje moguću majstoricu, jer eventualna pobjeda Solarisa nad Jugom spadala bi u rubriku "vjerovali ili ne". Svjestan je toga i ponajbolji igrač Solarisa Andrija Vlahović.

- Možemo biti zadovoljni načinom kako smo završili Regionalnu ligu i odigrali dvije kvalifikacijske utakmice sa Zadrom. Zasigurno bismo imali više pobjeda da smo od početka sezone u sastavu bili ja i gruzijski sidrun Koba Kintsurashvili. Sada se treba "prešaltati" na domaće prvenstvo. O Jugu ne treba trošiti riječi. To je kao da u nogometu igrate s Real Madridom, Barcelonom, Bayernom... Oni imaju toliko sjajnih pojedinaca, olimpijskih pobjednika, svjetskih i europskih prvaka... Međutim, mi moramo gledati sebe i odigrati što je bolje moguće. Dvije utakmice s Jugom trebamo shvatiti kao dva teška treninga za ono što nas čeka u završnici sezone - kazao je Vlahović.

A ono što "sunčane" čeka poslije Juga je razigravanje od petog do osmog mjesta. Na prvu, zvuči kao nevažan dio natjecanja, no nije baš tako. Peto mjesto otvara mogućnost igranja u Europi, točnije u Kupu LEN-a. A Šibenčani imaju tako dobra iskustva s europskim natjecanjima, pa im se brzo zagolica mašta. No, postavlja se pitanje koliko Šibenčani mogu u konkurenciji s ostalim hrvatskim ligašima. U prvom krugu spomenutog razigravanja čeka ih jedan od splitskih klubova - Mornar ili POŠK.

- Uvjeren sam da se možemo "potući" sa svima, osim s Jugom, Mladosti i splitskim Jadranom - jasan je Vlahović.

Slično razmišlja i Renato Vrbičić, trener vaterpolista Solarisa.
- Govoriti o kvaliteti Juga bilo bi gubljenje vremena. Bez obzira u kojem sastavu dođu u Crnicu, bit će to lijepa prigoda da Šibenčani vide niz kvalitetnih igrača. Nama su te dvije utakmice vrhunska priprema za nastavak sezone. Osobno, smatram da toliko željeno peto mjesto nije nedohvatljivo - rekao je Vrbičić.

On ističe kako im odgovara i termin odigravanja utakmica s Jugom.
- Budući da razigravanje od 5. do 8. mjesta počinje tek iza 1. svibnja, imat ćemo dovoljno vremena za pripremu. Moći ćemo pogledati i utakmicu između Mornara i POŠK-a te snimiti idućeg protivnika - veli trener "sunčanih".

Za kraj smo ostavili razmišljanje Perice Šiška, pomoćnog trenera Solarisa.
- Ne predajemo se unaprijed, ali Jug je neprikosnoven. Suvišno je trošiti riječi na Dubrovčane. Naša realnost je borba za pozicije od trećeg do sedmog mjesta. Napravit ćemo sve da budemo peti i uzmemo mjesto koje donosi igranje u Kupu LEN-a - zaključio je Šišak.

19. travanj 2024 22:41