Ekonomska škola domaćin "Euroschoolsporta 2018" U Šibenik danas stiže oko 180 mladih Europljana, svečano otvaranje sportskih susreta sutra u 15 sati na tvrđavi sv. Mihovila

Ekonomska škola domaćin

Iz osam zemalja članica Europske unije - Francuske, Njemačke, Italije, Poljske, Grčke, Nizozemske, Danske i Belgije u Šibenik danas stiže oko 180 učenika i profesora, sudionika ovogodišnjeg "Euroschoolsport 2018".

Domaćin susreta, koji traje od 15. do 21. travnja,  je Ekonomska škola Šibenik. Ona je ujedno i jedini predstavnik Hrvatske u ovom projektu čija je realizacija počela 2014.godine. Pripreme za provedbu ovog velikog projekta, u Ekonomskoj školi su počeli prije godinu i pol dana, od kad znaju da su domaćini.

- Isplanirali smo svaki detalj i vjerujemo da će našim prijateljima biti ugodno i korisno boraviti u Šibeniku i našem kraju, te da će sa sobom ponijeti lijepe uspomene i doživljaje, kažu profesorice Jadranka Petković i Irena Gotovac, koje od samog početka sudjeluju u organizaciji i provedbi projekta.Ravnatelj škole Igor Friedrich, navodi da se radi o projektu koji je sinergija znanja i učenja stranih jezika, promidžbe sporta, kulture, običaja, turizma i cjeloživotnog učenja.

Iz svake zemlje dolazi 16 učenika i dvoje profesora koji će biti smješteni u šibenskim hotelima i hostelima. Sudionicima "Euroschoolsporta 2018" domaćini su pripremili i bogat program.

U ponedjeljak 16. travnja planiran je obilazak Šibenika u prijepodnevnim satima, a svečano otvaranje susreta dogodit će se u 15 sati na tvrđavi sv. Mihovila.

Svaka zemlja imati će 15 minuta za predstaviti se prigodnim programom, a na štandovima će izložiti autohtone proizvode koje su donijeli sa sobom.

Sportska natjecanja u plivanju održat će se na gradskom bazenu,  u sportskoj dvorani Baldekin igrat će košarku, a natjecanje  u trčanju na šetnici u kanalu sv. Ante.

Za vrijeme boravka europske mladeži u Šibeniku, na programu je, među ostalim, cjelodnevni izlet u Nacionalni park "Krka", koji će početi brodom do tvrđave sv. Nikole, otoka Zlarina i Prvića, pa kanalom sv. Ante do Zatona, Rasline, Skradina i NP "Krka".

 

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Šibenski zmaj - Ante Tanfara Uz vaterpolskog Doktora, Šibenik ima još jednog dobitnika nagrade za životno djelo HOO-a: nekadašnji dožupan otkriva zbog kojeg se filmskog junaka počeo baviti karateom

Uz vaterpolskog Doktora, Šibenik ima još jednog dobitnika nagrade za životno djelo HOO-a: nekadašnji dožupan otkriva zbog kojeg se filmskog junaka počeo baviti karateom
Koncem prošle godine, na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta, Hrvatski olimpijski odbor je, među ostalim, d...
Uz vaterpolskog Doktora, Šibenik ima još jednog dobitnika nagrade za životno djelo HOO-a: nekadašnji dožupan otkriva zbog kojeg se filmskog junaka počeo baviti karateom