StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

U nedjelju svi u Crnicu! Stiže Vojvodina, a posebno je motiviran gruzijski centar: Koba jedva čeka vratiti 'dugove' iz Slane bare

23. ožujka 2018. - 13:28

Vaterpolska Regionalna A-2 liga došla je do svog završnog čina, barem što se ove sezone tiče. U posljednjem kolu, vaterpolisti Solarisa na bazenu u Crnici dočekuju Vojvodinu iz Novog Sada. Utakmica će biti odigrana u nedjelju u 18 sata. Utakmica se trebala igrati u subotu u 21 sat, no gosti su tražili odgodu zbog nevremena, odnosno kako bi na vrijeme mogili stići u Šibenik.

Inače, "sunčani" su u vrlo dobroj seriji vezali četiri pobjede zaredom (Valjevo, Cattaro, Medveščak, Zadar).
- Napravit ćemo sve da pozitivni niz i nastavimo. Momci su dobro trenirali i kao zapeta puška čekaju Vojvodinu. U svakom slučaju, idemo na pobjedu - najavljuje Perica Šišak, pomoćni trener Solarisa.

Novosađani neće biti nimalo lak zalogaj.
- Svjesni smo toga. Oni su čvrsta, dobra momčad i nisu bez razloga u vrhu A-2 lige. Dapače, držim da imaju kvalitete igrati i u višem rangu natjecanja. Najviše ćemo morati pripaziti na njihova polivalentnog igrača Ćuka, koji je mozak momčadi - veli Šišak.



Njegov šef Renato Vrbičić najvjerojatnije neće moći računati na usluge najiskusnijeg igrača, provjerenog beka Andrije Komadine koji ima zdravstvenih problema. Ostali igrači bit će na raspolaganju šibenskom stručnom stožeru. Među njima je i mladi Luka Rak, koji se prisjetio prve međusobne utakmice u Novom Sadu. Taj je sraz u najmanju ruku bio čudan. U prve tri četvrtine Solaris se ravnopravno držao, a onda su suci bezočno počeli navlačiti na stranu Novosađana. Da ne govorimo o "brutalityu" koji je suđen gruzijskom sidrunu Kobi Kintsurashviliju nakon što je odgovorio na brutalne nastraje igrača i vratara Vojvodine.

- Istina, bilo je incidenata u toj utakmici. Zato imamo motiv više da im vratimo i za poraz, ali i one nesportske stvari koje su se događale u njihovu bazenu Slana bara. Naravno, mi ćemo im pokušati uzvratiti na sportski način. Uvjeren sam da će posebno inspiriran biti naš centar Kintsurashvili - rekao je Luka Rak.

Uz Andriju Vlahovića i Roka Pelicarića, najveća opasnost za Vojvođane iz vanjske linije bit će Josip Petković.
- Trebamo biti 100 posto "u utakmici", bez opuštanja. Proučili smo sve greške koje smo napravili u Novom Sadu i ako ih ne ponovimo, naša pobjeda neće biti upitna - istaknuo je Petković.

Premda zastor pada na Regionalnu, "špica" sezone tek slijedi za vaterpoliste Solarisa. Naravno, riječ je o razigravanju za prvenstvo Hrvatske. U posljednjem kolu Regionalne lige dijelit će se startne pozicije za domaće prvenstvo. Zato će Šibenčani jednim okom motriti što se događa u Zagrebu gdje će igrati Medveščak i Nais. Medveščak trenutačno ima bod više od Solarisa. No, otkinu li Nišlije koji bod "medvjedima", Solaris će eventualnom pobjedom nad Vojvodinom zauzeti sedmo mjesto. Ono bi "sunčanima" donijelo Mladost za protivnika u četvrtfinalu. Budu li sedmi, Šibenčani će izbjeći dodatno razigravanje za osmo mjesto sa Zadrom.

Dobra vijest je da se publika u zadnjih nekoliko utakmica vratila u Crnicu.
- Nadamo se da će navijači doći u lijepom broju i na utakmicu s Vojvodinom. Želimo stvoriti presing i s tribina. Cilj nam je dobru atmosferu iz drugog dijela Regionalne lige prenijeti i na domaće prvenstvo - zaključio je Perica Šišak.

24. travanj 2024 12:28