StoryEditorOCM
OstaloPlivanje

Uspjeh Šibenika na Ekipnom prvenstvu Hrvatske: Djevojke obranile, momci izborili status u elitnom razredu

12. ožujka 2018. - 14:43

Ekipa plivačica Plivačkog kluba Šibenik osvojila je peto mjesto na Ekipnom prvenstvu Hrvatske održanom minulog vikenda u Zagrebu. Ženska ekipa PK "Šibenik" je plivala u sastavu: Ana Burazer, Martina Ševerdija, Bruna Lokas, Marta Leković, Marija Kardum, Emma Curavić i Gabrijela Roman.

Iza Šibenki su ostale ekipe Grdelina, Zadra i Osijeka, koji je preslio u B diviziju. Osvojenim petim mjestom, plivačice Šibenika zadržale su se A diviziji.



Među osam najboljih u Hrvatskoj od iduće sezone će im se priključiti i njihove kolege iz Plivačkog kluba "Šibenik". Naime, na istom natjecanju ekipa plivača Šibenika osvojila je prvo mjesto u B diviziji. U muškom sastavu plivali su Stipe Bumber, Jerko Ćaleta, Robert Vukičević, Niko Perica, Vice Perica i Toni Slavica.

- Ostvaren je cilj koji smo postavili na početku priprema za Ekipno prvenstvo Hrvatske. Plivači su uspjeli ostvariti preko 17000 bodova i sljedeću godinu će se pridružiti djevojkama i nastupati s osam najboljih ekipa u Hrvatskoj! Inače, mušku i žensku ekipu u elitnom razredu za 2019. godinu imaju zagrebački klubovi Mladost, Medveščak, Dubrava i Zagrebački plivački klub, riječko Primorje CO i ekipa Šibenika- kazala je Danira Tepić, tajnica PK "Šibenik".

27. travanj 2024 07:24