StoryEditorOCM
OstaloVeslanje

"Krka" uzela četiri prva mjesta na splitskoj regati Kupa Dalmacije

12. ožujka 2018. - 12:47

Već po tradiciji, sezona natjecanja veslačkih klubova Dalmacije započela je regatom održanom u Splitu, na regatnom polju podno Marjana. Na regati su sudjelovali veslači i veslačice svih klubova iz Dalmacije. Valja istaknuti da je konkurencija na regati bila pojačana sudjelovanjem HVK „Vukovar“ i VK „Rama“ iz Rame (BiH).

Na regati je sudjelovala i šibenska veslačka mladost, ali ovog puta bez najboljeg među njima Frane Garme koji je ostao u Šibeniku radi podizanja forme za predstojeća kriterijska natjecanja za ulazak u sastav posada izborne vrste. Nastupilo je 14 Krkinih posada, odnosno 23 veslača i veslačice.

Šibenčani su osvojili četiri prva mjesta. U samcu za mlađe kadete slavio je Matej Krnić. Zlatne medalje u dvojcu bez kormilara za juniore zaslužili su Kristijan Papak i Lovre Klarin. U samcu za juniore najbolji je bio Nino Perišić, a isti uspjeh ostvario je i Stipe Mandušić u samcu za starije kadete.

Dvojac na pariće za mlađe juniorke - Lana Turšić i Laura Mandušić osvojio je drugo mjesto, jednako kao i Filip Matešić u samcu za starije kadete.

U samcu za juniorke Sara Panjkota osvojila je treće mjesto. Isti rezultat ostvario je Jerko Radovčić u samcu za juniore: Jerko Radovčić te dvojac na pariće za mlađe kadete: Frane Papak i Roko Rupić.

Četverac bez kormilara za juniore: Josip Cigić, Paško Stipandžija, Denis Borna Bumbak i Antonio Margan bio je četvrti. Jednako kao i oni, za jedno mjesto bez postolja su ostali Ivano Jurić u samcu za mlađe kadete, dvojac na pariće za mlađe kadete: Toni Poduriljko i Roko Medić te četverac na pariće za mlađe juniore: Filip Gligić, Mate Papak, Bruno Petković i Mario Budimir – četvrto mjesto.

Iduća regata za „Kup Dalmacije 2018.“ bit će održana 24. ožujka 2018. u Šibeniku.

19. travanj 2024 00:29