Veslanje "Krka" uzela četiri prva mjesta na splitskoj regati Kupa Dalmacije

Veslanje

Već po tradiciji, sezona natjecanja veslačkih klubova Dalmacije započela je regatom održanom u Splitu, na regatnom polju podno Marjana. Na regati su sudjelovali veslači i veslačice svih klubova iz Dalmacije. Valja istaknuti da je konkurencija na regati bila pojačana sudjelovanjem HVK „Vukovar“ i VK „Rama“ iz Rame (BiH).

Na regati je sudjelovala i šibenska veslačka mladost, ali ovog puta bez najboljeg među njima Frane Garme koji je ostao u Šibeniku radi podizanja forme za predstojeća kriterijska natjecanja za ulazak u sastav posada izborne vrste. Nastupilo je 14 Krkinih posada, odnosno 23 veslača i veslačice.

Šibenčani su osvojili četiri prva mjesta. U samcu za mlađe kadete slavio je Matej Krnić. Zlatne medalje u dvojcu bez kormilara za juniore zaslužili su Kristijan Papak i Lovre Klarin. U samcu za juniore najbolji je bio Nino Perišić, a isti uspjeh ostvario je i Stipe Mandušić u samcu za starije kadete.

Dvojac na pariće za mlađe juniorke - Lana Turšić i Laura Mandušić osvojio je drugo mjesto, jednako kao i Filip Matešić u samcu za starije kadete.

U samcu za juniorke Sara Panjkota osvojila je treće mjesto. Isti rezultat ostvario je Jerko Radovčić u samcu za juniore: Jerko Radovčić te dvojac na pariće za mlađe kadete: Frane Papak i Roko Rupić.

Četverac bez kormilara za juniore: Josip Cigić, Paško Stipandžija, Denis Borna Bumbak i Antonio Margan bio je četvrti. Jednako kao i oni, za jedno mjesto bez postolja su ostali Ivano Jurić u samcu za mlađe kadete, dvojac na pariće za mlađe kadete: Toni Poduriljko i Roko Medić te četverac na pariće za mlađe juniore: Filip Gligić, Mate Papak, Bruno Petković i Mario Budimir – četvrto mjesto.

Iduća regata za „Kup Dalmacije 2018.“ bit će održana 24. ožujka 2018. u Šibeniku.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Šibenski zmaj - Ante Tanfara Uz vaterpolskog Doktora, Šibenik ima još jednog dobitnika nagrade za životno djelo HOO-a: nekadašnji dožupan otkriva zbog kojeg se filmskog junaka počeo baviti karateom

Uz vaterpolskog Doktora, Šibenik ima još jednog dobitnika nagrade za životno djelo HOO-a: nekadašnji dožupan otkriva zbog kojeg se filmskog junaka počeo baviti karateom
Koncem prošle godine, na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta, Hrvatski olimpijski odbor je, među ostalim, d...
Uz vaterpolskog Doktora, Šibenik ima još jednog dobitnika nagrade za životno djelo HOO-a: nekadašnji dožupan otkriva zbog kojeg se filmskog junaka počeo baviti karateom