StoryEditorOCM
OstaloKickboxing

Rezultat za povijest: U Šibenik stigle tri titule prvakinja Hrvatske

12. ožujka 2018. - 11:08

U Osijeku je održano prvenstvo Hrvatske u kickboxingu po K-1 pravilima. Na prvenstvu je nastupilo oko 150 natjecatelja iz pedesetak klubova iz cijele Hrvatske. Za šibenski Dalmatino su nastupile Snježana Prgomet u kategoriji do 48 kilograma, Karmela Makelja do 56 kilograma i Nives Radić do 70 kilograma.

Zanimljivo, sve tri članice šibenskog kluba su osvojile zlatne medalje i postale prvakinje Hrvatske.
- Povijesni je ovo rezultat za kickboxing klub Dalmatino, jer je osvajanje trostruke titule prvaka države na jednom natjecanju zadnji put bilo prije 11 godina- kazao je Darko Mikulandra, predsjednik "Dalmatina".



Snježana Prgomet je u finalnom meču uvjerljivom bodovnom razlikom svladala Martu Mikulčić iz Zagreba.
- Od samog početka Prgomet je nametnula visoki ritam borbe. U razmjeni udaraca bila je puno preciznija od protivnice, tako da suci nisu imali dvojbe oko proglašenju pobjednika. Ovo je bio meč kojim se Prgomet konačno nametnula izborniku reprezentacije- rekao je Zoran Huljev, trener "Dalmatina".



Karmela Makelja je u finalnom meču za protivnicu imala borkinju iz Našica, relativno neiskusnu, ali vrlo srčanu.
- Makelja je otvorila pravom kanonadom udaraca. Protivnica je već u prvoj rundi bila u knockdownu, sudac je odbrojavao, ali se ipak nekako vratila u borbu. U ostatku meča je pravo čudo kako protivnica nije pala od udaraca, već je izdržala do kraja meča, što naravno nije utjecalo na ishod. Na koncu, je Makelja uvjerljivo osvojila zlatnu medalju i naslov prvakinje- veli Huljev.



Nives Radić je u finalu nastupila protiv aktualne svjetske i europske prvakinje Helene Jurišić iz splitskog Mornara, inače kandidatkinje za najbolju sportašicu grada Splita i standardne reprezentativke.
- Od ovog meča su svi dosta očekivali, tako da je privukao veliku pažnju tim više što su već pobjeđivale jedna drugu. Radić je bila sabrana, strpljivo čekala svoju priliku, ostvarivala bodove i meč privela kraju u svoju korist- izvijestio je Huljev.
Ovim ostvarenim titulama prvakinja Hrvatske, sve tri borkinje osigurale su svoje mjesto u sastavu reprezentacije Hrvatske.

22. travanj 2024 11:14