StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Evo i treće u nizu! "Sunčani" u Crnici "potopili" "medvjede"

11. ožujka 2018. - 12:59

Vaterpolisti Solarisa ostvarili su i treću pobjedu u nizu, odnosno četvrtu ovosezonsku u Triglav A-2 Regionalnoj ligi. Na bazenu u Crnici "sunčani" su bili bolji od zagrebačkog Medveščaka 9:6 (3:1, 2:1, 3:1, 1:3).

Na taj način momci trenera Renata Vrbičića nisu došli samo do nova tri boda, već su ostvarili i pobjedu s tri gola razlike kojom su osigurali da budu bolji od Medveščaka u međusobnom omjeru u borbi za sedmo mjesto u poretku za domaće prvenstvo. Naime, Medveščak je u prvoj utakmici slavio istim rezultatom (9:6), ali Solaris ima kudikamo bolju gol razliku od Zagrepčana.

Trenutačno, Zagrepčani imaju šest bodova više od Šibenčana, no i daleko teži raspored u preostala dva kola do kraja natjecanja u Regionalnoj ligi. U taboru Solarisa se nadaju kako će Medveščak obje utakmice izgubiti, a oni svladati i Zadar i Vojvodinu. U tom slučaju, Solaris bi bio bolji od Medveščaka i uhvatio izgledniju startnu poziciju za nastavak domaćeg prvenstva. Točnije, izbjegao bi dubrovački Jug u četvrfinalu i išao na zagrebačku Mladost. No, sve je to u domeni kalkulacija.

Što se tiče subotnje utakmice s Medveščakom, Šibenčani su zarana stekli značajniju prednost. Već koncem druge četvrtine imali su željenih plus četiri. Kada je u trećoj četvrtini šibenski sidrun Kintsurashvili zaradio "brutality" i isključenje do kraja utakmice lanjskog beka Solarisa Kristijana Lipara, činilo se da će Solaris uvjerljivo slaviti.

No, četiri minute s igrečem više "sunčani" nisu baš najbolje iskoristili. Zabili su svega dva gola. Peterac zbog Liparovog prekršaja nad gruzijskim centrom realizirao je Andrija Vlahović, da bi isti igrač pobjegao u kontru i svladao gostujućeh vratar Jelovinu netom prije nego što će Zagrepčani izjednačiti omjer igrača u vodi.

U samoj završnici utakmice, Šibenčani su se "tresli" hoće li sačuvati željenih plus tri. No, dalekometni šut Zagrepčana u posljednjim trenucima uspio je zaustaviti vratar domaćih Jukić.

U idućem kolu, vaterpolisti Solarisa gostuju u Zadru gdje su apsolutni favoriti.

Za Solaris su protiv Medveščaka igrali: Jukić (17 obrana), Malenica (1), Komadina (2), Štrkalj, Petković, Šparada (1), Vlahović (3), Rak, Koprčina, Bulat (1), Pelicarić (1), Seferović, Kalauz, Kintsurashvili.


25. travanj 2024 22:35