StoryEditorOCM
OstaloKad proključa Crnica

Solaris očekuje Valjevo i pobjedu u svom bazenu 

3. ožujka 2018. - 11:05

Vojvodina, Šabac, Niš, Crvena zvezda, niz je utakmica u kojima je vaterpolistima "za udar ruke" izmakla pobjeda. Posebice se to odnosi na susrete sa Šapčanima u Crnici i na niškom Čairu, gdje su "sunčani" bodove ispustili u samim završnicama. Na koncu, uspjeli su remizirati samo sa Šapcem. Je li došlo vrijeme da momčad Renata Vrbičića dođe do punog plijena? U taboru "sunčanih" uvjereni su da jest. "Žrtva" bi trebao biti srpski regionalni A-2 ligaš Valjevo, koji u Crnicu dolazi u nedjelju u 19 sati. Valjevo je jedna od onih momčadi koja je "do uha" Solarisu. Da oni nisu nepobjedivi, govori i položaj na tablici. Ekipa iz rodnoga grada Miloša Teodosića drži zlatnu sredinu s pet pobjeda i šest poraza.
– S utakmicom protiv Crvene zvezde u Beogradu zatvorili smo seriju "teških" protivnika. Sada nam stiže, uvjetno kazano, niz utakmica s protivnicima s kojima imamo pravo tražiti bodove. To su Valjevo, Cattaro, Medveščak i Zadar. Riječ je o ekipama koje su po kvaliteti u našem rangu ili čak slabiji od nas. Neću najaviti žetvu bodova do kraja sezone, ali svakako bih htio da ligu završimo na primjeren način. U svakom slučaju, puno svjetlije nego lani. Vjerujem da bi Valjevo moglo označiti početak našeg pozitivnog niza – kazao je trener Vrbičić.
U prvoj utakmici u Srbiji Valjevo je slavilo 12:9.
– Po rezultatu se čini da su domaćini upisali laganu pobjedu. Međutim, mi smo pružili dobru utakmicu. No, s Vlahovićem i Kincurašvilijem mi smo sasvim druga momčad i očekujem pobjedu u Crnici – ističe Vrbičić.
On je u svojoj bilježnici podcrtao jednog igrača Valjeva.
– To je Ivan Rackov. On je izvanserijski igrač za ovu ligu. Taj momak je bio član Partizana, ali zbog svojih privatnih obveza više nije mogao trenirati na razini koja je bila potrebna.



Dakle, i vratar Solarisa Ivan Jukić zna odakle mu prijeti najveća opasnost:
– Je, Rackov je prvo ime Valjeva, no u Srbiji smo ga dobro anulirali. Vjerujem da će tako biti i u Crnici. Na svom bazenu mi ne smijemo bježati od uloge favorita. Ako uđemo čvrsto kao u nekoliko zadnjih utakmica, naša pobjeda ne bi smjela doći u pitanje.
Čuvar mreže "sunčanih" uvjeren je u bolju budućnost Crnice.
– U idućim utakmicama očekujemo poprilično bodova na našem kontu. Cilj nam je da na kraju prvenstva budemo bolji, ili barem isti kao Medveščak. Lijepo bi bilo završiti kao sedmi i izbjeći Jug u četvrtfinalu domaćeg prvenstva. Sedmo mjesto dalo bi nam bolju startnu poziciju i u razigravanju – kaže Jukić.
– Plaćali smo danak činjenici da u momčadi ima dosta neiskusnih igrača. Primali smo previše golova iz naših grešaka. Također, klupa nam je poprilično tanka, pa smo nerijetko padali u završnicama. Imamo još dosta mjesta za napredak, ali nedvojbeno se naša igra poboljšala u drugom dijelu prvenstva – rekao je golman Solarisa.
Za napredak u igri Šibenčana najzaslužnija su pojačanja Andrija Vlahović i Gruzijac Koba Kincurašvili. Sidrun je razgovor otvorio u engleskom stilu. Govorio je o vremenu.
– Sa sobom sam iz Rusije donio snijeg. Čuo sam da nije padao u Šibeniku već šest godina. Kažete da vam snijeg stvara probleme? Ovo je za Rusiju ljeto – (polu)ozbiljan je bio Kincurašvili.
Šibenski prijatelji vaterpola voljeli bi da Koba sa sobom donese i što više pobjeda.
– I ja bih volio! U Šibenik sam došao naučiti još nešto više o vaterpolu. Sretan sam jer imamo dobrog trenera i zanimljivu ligu – odgovorio je šibenski Gruzijac.
"Zanimljivost" Regionalne lige Kincurašvili je osjetio i na svojoj koži u Novom Sadu, gdje su ga najprije "isprebijali" da bi potom zaradio "brutality".
– Shvatio sam brzo da nije lako suditi, ali ni igrati u Srbiji. Teško je parirati kada protivnik ima i po 10 igrača više od vas. Unatoč tome, mi smo nekoliko utakmica izgubili na jednu ili dvije lopte. Međutim, mi imamo dobar tim i kad budemo igrali doma, bit će to druga priča. Uvjeren sam kako ćemo u idućim utakmicama imati više pobjeda – zaključio je gruzijski centar.


Plaćali smo danak činjenici da u momčadi ima dosta neiskusnih igrača. Primali smo previše golova iz naših grešaka - kaže vratar Ivan Jukić


Shvatio sam brzo da nije lako suditi, ali ni igrati u Srbiji. Teško je parirati kada protivnik ima i po 10 igrača više od vas - ističe Koba Kincurašvili

25. travanj 2024 04:01