SKIJANJE Blidinje, šibenski Pjongčang: Nije svjetski kup niti zimska Olimpijada, ali za Šibenčane je ovo bilo vrlo važno natjecanje (FOTO)

SKIJANJE

Čvrsnica i Vran planina dogovorile su se međusobno da Šibenčanima pokažu i onu svoju toplu stranu, ljubav i prijateljstvo što karakterizira i ljude koji obitavaju u parku prirode Blidinje. Naime, nije tajna da se Blidinje i Šibenčani vole javno, a upravo su se te dvije gorostasne planine suncem okupane pokazale dobroćudnost prema svim onima koji su subotu odlučili iskoristiti za odlazak na snijeg sa željom da se bore za naslov najboljeg skijaša Šibenika.

Čelnici Ski kluba Šibenik potrudili su se i ove godine da sve funkcionira maksimalno dobro. Sama trka okupila je sedamdesetak natjecatelja raznih uzrasta, od onih najmlađih do veterana koji su zašli u šesto desetljeće života. Start je bio na 1452 metra nadmorske visine, a cilj na 1301 metar, uz 17 postavljenih vrata. U dvije vožnje, od kojih se za službeni rezultat uzimala ona bolja vožnja, dobili smo prvake u 12 kategorija, uz napomenu da je kod muškaraca najbolji rezultat ostvario Vjeran Paić, predsjednik Ski kluba Šibenik, spustivši se za 34.36 sekunde, dok je kod žena najbrža bila Lucija Mikulandra s vremenom od 34.71 sekundu. Tijekom trke stvoren je pravi osjećaj svjetskog kupa, gdje su svi natjecatelji imali maksimalnu podršku navijača kojih je bilo oko 300.

Posebno zanimljivo bilo je na utrci u sanjkanju, na kojoj su nastupili roditelji i djeca. Prvo mjesto pripalo je Kristijanu Svirčiću koji je nastupio sa svojom majkom Josipom, dok je drugo mjesto pripalo Barbari Bujas koja je nastupila sa svojim ocem Darkom, a treći su bili Šimun i Juraj Skračić.
 


Pobjednici po kategorijama
Cicibani: Eva Lokas 49.07
Ml. djevojčice: Zara Periša 48.49
Ml.dječaci: Jakov Krička 40.55
St.dječaci: Bruno Paić 40.22
St.djevojčice: Viktorija Lokas 44.93
Ml.kadetkinje: Lucijeta Laća 37.24
Ml.Kadeti: Roko Rupić 42.36
Seniori: Ivan Vrcić 34.78
Seniorke: Lucija Mikulandra 34.71
Veterani: Vjeran Paić 34.36
Veteranke: Marijana Bujas 37.53
Stariji veterani: Darko Bujas 35.60

Naslovnica Ostalo

Najčitanije