StoryEditorOCM
OstaloJedrenje

Završena prva regata europskog Match Race Toura: Pobjeda Slovencu Presenu, domaći Teo Piasevoli treći

Piše Šibenski.hr
19. veljače 2018. - 10:18

Završila je prva regata za European Match Race Tour 2018. održana od petka do nedjelje u akvatoriju šibenske luke. Završnog dana, u nedjelju, je odjedren cijeli predviđeni program, a riječ je o King of the castle razigravanju za pozicije od 5. do 7. mjesta, kao i finalna jedrenja.

Pobjeda je otišla u ruke slovenskog velemajstora u match raceu, Dejanu Presenu. Društvo na postolju radili zemljaci iz posade Jure Jerkovića, koji je zauzeo drugo mjesto, te domaćini iz šibenskog "Vala" s Teom Piasevolijem kao skiperom.

Četvrto mjesto zauzelu su također Šibenčani, odnosno posada mladih "Valovaca" predvodena Markom Smolićem. Peti su bili  Danci sa skiperom Kjaer Emilom, šesto mjesto zauzeo je Igor Čupić, sedmi je bio Filip Miroić, a osmi Jan Winkler.

- Regata je uspješno organizirana i usprkos promjenljivom vremenu odjedren je cijeli sportski program. Ovom regatom, Šibenik je ponovno dobio snažnu jedriličarsku ali i turističku promidžbu- kazala je Žana Karabatić, iz šibenskog Wave sailing centra, organizatora regate.

Inače, europski Match Race Tour idućih mjeseci seli u Tivat, pa Bec, Kopenhagen, Gotenburg, Gdinj, Ravennu...

- Čestitke svim sudionicima na izvrsnom jedrenju, po različitim uvjetima koji su vladali protekla tri dana. Posebne zahvale organizatora svima koji su pomogli u organizaciji, a posebno onima koji oduvijek vjeruju u ovaj projekt i stoje uz nas od prvog dana. Hvala i Dinu Karađoli iz TZ Šibenik te gradu Šibeniku- zaključila je Karabatić.

20. travanj 2024 09:28