StoryEditorOCM
OstaloPunim jedrima

Šibenik je opet dobio čast otvoriti Match Race Tour, atraktivno natjecanje u dvobojskom jedrenju koje će "obaći“ još šest europskih zemalja

15. veljače 2018. - 12:18

Šibenik je opet dobio čast otvoriti Match Race Tour, jedriličarsko natjecanje u dvobojskom jedrenju koje će i ove godine „obaći“ još šest europskih zemalja.
Start u Šibeniku započet će s osam posada: po jednom iz Danske, Zagreba, Zadra i Splita te po dvije iz Slovenije i Šibenika.

-Jednu šibensku posadu, „mladu“, vodit će naš Marko Smolić a drugu, „staru“, ja. Vrlo smo zadovoljni što je Šibenik opet početno mjesto ovoga natjecanja brzog i zahtjevnog ritma, a samim tim i organizacije- rekao je Teo Piasevoli, direktor WSC koji je, zajedno s JK Val „zavrtio“ novu stranicu u šibenskom jedriličarskom sportu. Piasevoli izražava zadovoljstvo što su se na ovom projektu okupili, uz WSC i JK Val, kao partneri još i D-Marine, Grad Šibenik i TZ grada jer- zajedno, kaže, zajedno smo jači!

Denis Marinov Bili kaže da će u iduća tri dana u luci biti zapravo- neprestalno jedrenje. Ne bude li dovoljno vjetra- a sve govori tome u prilog- tada će se neke trke premjestiti na otvrenije more.

Na konferenciji za novinare direktor TZ Grada Dino Karađole ovaj događaj vidi kao dodatnu promociju ne samo sportskih, nego i kulturnih i, uopće, turističkih potencijala grada koji je, kako kaže, najbogatiji marinama, arhipelagom, nautičarima...

Ceremonija otvorenja bit će održana večeras u gradskoj vijećnici, uz istu ideju o spoju klasične umjetnosti i kulture i sporta. Pa će u svečanosti otvorenja Match Race Toura nastupiti pjevačica Andrea Paić, violinistica Lana Plančić uz klavirsku pratnju prof. Kristine Pešić.

Nakon Šibenika, Match Race Tour redom seli u Tivat u Crnoj Gori, Podersdorf u Austriji, Gothenburg u Švedskoj, Kopenhagen u Danskoj, Swinojusce u Poljaskoj, Ravenni u Italiji dočim će veliko finale biti u Tuvtu.

U Šibeniku, Match Race jedrit će se tri dana: u petak, subotu i nedjelju,

 

20. travanj 2024 04:44