StoryEditorOCM
OstaloDOĐITE NA STAZU RISOVAC

Novi šibenski sport: Šibenčani na Blidinju po deseti put traže najboljega gradskog skijaša

Piše Josip Čaleta-Car
15. veljače 2018. - 09:55

Po deseti puta Šibenčani će se boriti za titulu najbržega u gradu. Doduše ne u plivanju, ili trčanju, nego u skijanju, što iz godine u godinu pomalo postaje "šibenski sport". Ski-klub Šibenik, čiji entuzijazam do sada nisu mogli poremetiti ni nedostaci snijega, i ove godine poziva sve zaljubljenike u ovaj sport da ovog vikenda, od 16. do 18. veljače, pohode park prirode Blidinje, u čijim ljepotama se skriva i prelijepa staza Risovac.

– Da, ponovno smo na Blidinju, i sa zadovoljstvom mogu kazati kako nam pristižu odlične informacije. Skijalište je zatrpano snijegom, tako da nas očekuju lijepi trenuci zabave, a i sama utrka koja je vrhunac cjelokupnog događanja – ističe Vjeran Paić, prvi čovjek kluba.

U petak navečer, u 20 sati, održat će se svečano otvaranje utrke, kada će biti složene i startne liste, prema starosnoj dobi, a sama utrka starta u subotu u 11 sati. Uz utrku, u klubu su se potrudili da na vrlo konkretan način približe skijanje i onima koji će prvi put stati na skije. Kako za male, tako i za velike, organizirana je škola skijanja, ali i predavanja gostiju iz hrvatskog skijaškog saveza, pod imenom "HR Demo Team". Subota navečer rezervirana je za zajedničku večeru i glazbu, kada će biti proglašeni i pobjednici po kategorijama.

– Za kraj zamolio bih sve zainteresirane, kako za natjecanje, tako i za školu skijanja, da se prijave na vrijeme, a to je petak do 12 sati – ističe Paić, uz napomenu kako je za one koji žele na jednodnevni izlet samo u subotu organiziran i prijevoz, a više informacija dobit će na telefon: 091 202 11 44, ili na mail: ski.klub.sibenik@gmail.com
 

19. travanj 2024 22:33