StoryEditorOCM
OstaloJedrenje

Novogodišnja regata na Hvaru: "Ujedinjeni" šibenski jedriličari uzeli dva odličja

4. siječnja 2018. - 12:10

Jedriličari šibenskog "Vala" osvojili su dva odličja na Međunarodnoj regati na Hvaru, koja je ujedno i Europa kup za klasu laser.
- Naši jedriličari su već godinama u vrhu na toj regati, pa smo i ove godine krenuli na Hvar puni ambicija. Zanimljivo, logistički su bili ujedinjeni jedriličari Vala, vodičkog Tijata i betinskog Žala- kazao je Teo Piasevoli, trener u JK "Val".

Regatu su obilježili sjajni uvijeti, tako da su šest plovova imali laseri, a mali optimisti tri plova. Bilo je jake bure, levanta i laganog juga.

Na koncu, zadovoljavajući su bili i rezultati za "ujedninjene" šibenske jedriličare. Jure Radačić je osvojio drugo mjesto u juniorskoj konkurenicji u Laser Standardu. U Laser Radialu Marko Smolić osovojio je peto mjesto u ukupnom poretku, dok je bio drugi među juniorima. Roko Copić bio je sedmi ukupno, a četvrti među juniorima.

Također, treba istaknuti sjajan nastup Vodičanke Ele Borgin koja je završila kao četvrta među djevojkama. Osim toga, Betinjanin Vice Jušić bio je deveti u laseru 4.7, a optimist Mate Đaković solidan 25.

Jedriličare je pripremala trenerska ekipa, koja ih je pratila na ovoj regati. Nju su sačinjavali Teo Piasevoli kao trener za lasere, Martin Petković kao trener optimista, te kondicijski trener i glavni logističar Bruno Škugor.

19. travanj 2024 19:23