StoryEditorOCM
OstaloBravo naši

Žetva medalja šibenskih plivača na prvenstvu Dalmacije

28. studenog 2017. - 15:05

Na bazenu u šibenskoj Crnici proteklog vikenda okupilo se 120 plivačica i plivača iz 10 dalmatinskih klubova. Održano je zimsko Regionalno prvenstvo Hrvatske za regiju 1 (Dalmacija) u organizaciji Plivačkog kluba "Šibenik". Natjecatelji su plivali u tri dobne skupine: mlađi juniori, juniori te u općoj (otvorenoj) konkurenciji.
Plivački klub "Šibenik" nastupio je s 19 plivačica i plivača.

– Zapaženije rezultate postigla je Ana Burazer kod seniora, Martina Ševerdija, Marta Leković, Jerko Ćaleta kod juniora te Bruna Lokas, Marija Kardum, Emma Curavić, Robert Vukičević i Niko Perica kod mlađih juniora – kazala je Danira Tepić, tajnica Plivačkog kluba Šibenik.

U svim dobnim kategorijama (opća, juniori, mlađi juniori) plivači "Šibenika" su osvojili jedno od prva tri mjesta u ukupnom poretku po zbroju bodova iz svih plivanih disciplina. U općoj kategoriji Ana Burazer je bila druga, dok je u muškoj konkurenciji Robert Vukičević bio najbrži. U juniorskoj konkurenciji Martina Ševerdija je zauzela treće mjesto, a u muškoj Jerko Ćaleta drugo mjesto.

U mlađoj juniorskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Marija Kardum, dok je Bruna Lokas bila druga. U muškoj konkurenciji još jedno prvo mjesto uzeo je Robert Vukičević kod mlađih juniora.
– Odličnim nastupima naših plivača povećao se i broj limita za nastup na Prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Rijeci krajem prosinca – istaknula je Tepić.

23. travanj 2024 09:14