StoryEditorOCM
OstaloŠAH

Šibenčane na prvoj ploči predvodi crnogorski velemajstor; u Picoku se nudi - Prva B liga!

Piše Borislav Juras
22. studenog 2017. - 12:17

Šahisti Šibenika ove godine u drugoligaškoj konkurenciji imali su savršen učinak - devet pobjeda iz isto toliko partija! Takav rezultat im još ne jamči napredak u Prvu B ligu. Viši rang će morati izboriti na kvalifikacijskom turniru s najboljima iz ostalih triju drugoligaških skupina. Okršaji najboljih drugoligaša su ovog vikenda u Đurđevcu, u hotelu "Picok". Konkurenti Šibeniku će biti Slatina, najbolja na istoku, čakovečko Međimurje, prvak skupine centar, te riječki Junior, drugoplasirani iz zapadne skupine.
U borbu za prva dva mjesta, koja vode u Prvu B ligu, šahisti Šibenika će u najjačem mogućem sastavu.

- Dobili smo potvrdu da će nam se, prvi put ove sezone, priključiti crnogorski velemajstor Nebojša Nikčević, koji će igrati na prvoj ploči. Ostatak momčadi čine igrači koji su, uz Dobrovića, iznijeli cijeli ligaški dio - otkriva Branko Vlaić, kapetan šahista Šibenika. Pripreme za kvalifikacijski turnir obuhvaćaju i "snimanje" konkurenata, koje je otkrilo da bi se tri momčadi trebale ravnopravno boriti za prva dva mjesta...

- Međimurje će vjerojatno predvoditi mađarski velemajstor Attila Csebe, s kojim su oni nešto bolji od nas, ali dohvatljivi. Drugi konkurent je riječki Junior, koji bi nam, budući da ima mlađe igrače, mogao biti nezgodniji suparnik od Kvarnera. Slatina je kvalitetom ipak nešto ispod ove tri momčadi. Bit će vrlo naporno, budući da se u samo 24 sata igraju sva tri kola, dva u subotu, a treće u nedjeljno jutro. Zato je izuzetno važan i ždrijeb. Idealno bi bilo da izvučemo Slatinu u prvome kolu - procjenjuje Vlaić.
 

25. travanj 2024 19:44