StoryEditorOCM
OstaloNives i Karmela

Čak dvije šibenske borkinje putuju na Svjetsko prvenstvo u kickboxingu u Budimpešti

17. listopada 2017. - 13:14

Pri kraju su pripreme za svjetsko seniorsko prvenstvo u kickboxingu koje se održava od 4. do 12. studenog u Budimpešti. U sastavu reprezentacije Hrvatske nastupaju čak dvije članice kickboxing kluba Dalmatino iz Šibenika. Nives Radić je aktualna svjetska prvakinja i nastupa u disciplini K-1 u kategoriji do 70 kilograma. Po prvi put u seniorskoj vrsti nastupit će i Karmela Makelja. Ona nastupa u disciplini low kick u kategoriji do 56 kilograma.

Nives je do sada uzela čak tri svjetske titule, i to 2009. u Austriji, 2013. u Brazilu i 2015. u Srbiji. Podsjetimo da je pored toga osvojila čak pet naslova europske prvakinje, i to 2004. u Crnoj Gori, 2006. u Makedoniji, 2008. u Portugalu, 2010. u Azerbajdžanu, i 2012. u Turskoj.

- Obzirom na dosadašnje titule, Radić je izraziti favorit u ovoj kategoriji, te se od nje očekuje da ostvari dobar rezultat- kaže njezin trener Damir Lambaša.

Za razliku od Nives Radić, Karmela Makelja do sada nije imala prilike natjecati se za seniorske svjetske medalje, jer je bila juniorka. Budući da je pobijedila sve seniorke u Hrvatskoj, dobila je poziv u sastav reprezentacije Hrvatske.

- Pripreme su posljednja, vrlo intenzivna, tri mjeseca odrađena s trenerom Damirom Lambašom i kolegama iz kluba, forma je odlična i spremno dočekujemo nastup na ovom svjetskom prvenstvu- poručuju Radić i Makelja.

Konkurencija na Svjetskom prvenstvu će biti žestoka, čini se nikad veća. To naravno, neće previše impresionirati Nives Radić, koja je zasigurno jedna od iskusnijih na ovom svjetskom prvenstvu, ali tako veliko natjecanje neće biti nimalo lako za mladu Karmelu Makelju koja u zadnje vrijeme nastoji uskladiti pripreme za nastup na prvenstvu s fakultetskim obvezama na splitskom kineziološkom fakultetu.

16. travanj 2024 14:06