StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Prijelazni rok: Jurković u omiškoj Gorčini, Primošten doveo petoricu

Piše Borislav Juras
19. kolovoza 2017. - 12:31

Povratak Ivana Jurkovića u prvu ligu, ali i dobar posao novog drugoligaša Primoštena – to su najvažnije novosti prijelaznog roka boćara u županijskim okvirima.

Nakon dva desetljeća vjernosti šibenskome boćanju, bivšim prvoligašima Solarisu i Croatiji, Jurković se odlučio na odlazak, odnosno na povratak u hrvatsku elitu. Ponajbolji igrač s ovih prostora uzeo je brisovnicu iz županijskoga saveza i pristupio novom prvoligašu, omiškoj Gorčini. Na takav potez ga je natjeralo potpuno potonuće boćanja u Šibeniku, koje više nema kluba iznad županijskoga ranga! Bivši državni prvak u brzinskom izbijanju, potencijalni reprezentativac, osvajač Kupa Hrvatske u majici Croatije (2015. godine), vjeruje da nakon sedam godina "apstitencije“ od prvoligaških igara još ima što pokazati u eliti.

Nije tajna da su Jurkovića rado htjeli vidjeti i u Primoštenu. Želja im se, barem u ovome prijelaznom roku, nije ostvarila. No, i bez njega su složili respektabilnu momčad za novu sezonu, pritom najviše oslabivši šibensku Croatiju! Iz toga kluba se vraćaju njihovi mladići, Marin Huljev i Ivan Prgin. Puno veću težinu ima dolazak Marka Skeje, igrača s prvoligaškim iskustvom. Doveli su i Denisa Galešića (Raštane), koji je sezonama već igrao u šibenskoj boćarskoj dvorani, kao član Solarisa i Croatije. U nizu novih imena je i Josip Vrsaljko, mladić iz benkovačkog Velebita, koji bi trebao biti važna karika za trkačke discipline.

- Prošlu sezonu smo završili s minimalnim brojem igrača, tako da ćemo ih sad u konkurenciji imati 13. Iako nije imperativ odmah u prvoj sezoni, plan nam je ulazak u prvu ligu. To je projekt za iduće četiri godine. Prema njemu smo se i postavili u dovođenju novih igrača, odnosno onih koji će biti potrebni, a i sposobni iznijeti teret budućih prvoligaških iskušenja - istaknuo je Alen Papak, voditelj boćara Primoštena, ali i predsjednik Županijskoga saveza, svjestan da njegovu momčad čeka žestoka drugoligaška konkurencija.

Jedan od najozbiljnijih drugoligaških konkurenata Primoštenu bit će hvarski Zlatan otok, koji je u svoje redove doveo Šimu Prtenjaču, prošlosezonskog člana Solarisa. Momčadi koja je ispala iz treće u županijsku ligu pristupio je Ivan Sladić (Piramatovci), a iz Croatije im se vraća Davor Begura. Uz spomenuti kvintet, iz "prepolovljene" Croatije odlazi i Vitomir Bratić, i to u trećeligaš Velebit, a dolazi im Tome Lemac iz Banzoga. Od dvaju trećeligaša s područja županije Kijevo se osnažilo dolaskom Tomislava Šimunovića iz kninskoga Zrinskog, dok iz Čiste Velike nema potvrde spominjanog dolaska Vukmana.
Svi prijelazi bit će obznanjeni i verificirani tek na sjednici Skupštine Županijskog saveza, koja će se održati 26. kolovoza.


Banzogo se gasi, osnivaju se Dubravice?
Na spomenutoj skupštini, koncem kolovoza, definirat će se kako će izgledati natjecanja pod ingerencijom Županijskog boćarskog saveza, tko će uopće moći u njima sudjelovati. Primjerice, najave su da se gasi šibenski Banzogo (iz kojeg Josip Vukšić prelazi u Svetog Juru), ali i da se osnivaju te službenim natjecanjima priključuju Dubravice.
Objavljen je i raspored svih hrvatskih liga za novu sezonu. Primošten će prvu utakmicu odigrati 7. listopada. U šibenskoj dvorani ugostit će momčad Otoka. U trećeligaškoj skupini Srednja Dalmacija Kijevo će 10. rujna sezonu otvoriti gostovanjem na Viru, a Čista Velika bit će domaćin Velebitu.

25. travanj 2024 15:12