StoryEditorOCM
OstaloOsmi rekordni

Raslinski plivački maraton u znaku Lokasa: Krešimir organizirao, Joško vodio, a Bruna pobijedila na 1500 metara (FOTO)

24. srpnja 2017. - 11:44

Raslinsko društvo sportsko rekreacije zasukalo je rukave usred ljeta i po osmi put organiziralo Plivački maraton Raslina. Kao i prethodnih godina, uz tradicionalni maraton na pet kilometara, održana se i utrka od kilometra i po te tri dječje utrke. prema riječima jednog od organizatora raslinskog maratona Krešimira Lokasa, ove godine je nastupio je 181 plivač iz čak jedanaest država.

S tim brojem srušen je rekord iz 2015. godine, kada je u Prukljanskom moru zaplivali 180 plivača Posebna vrijednost maratona u Raslini je to što je od ove godine postao dio obitelji Global swimm series.

Inače, ove godine voditelj programa bio je rođeni Raslinjanin Joško Lokas, svima poznato TV lice, dok je šibensko-kninski župan Goran Pauk podijelio je nagrade za pobjednike maratona na pet kilometara. Evo i rezultata:

Pobjednik maratona na pet kilometara u muškoj kategoriji je Splićanin Grgo Mujan. Drugi je bio Filip Husnjak, a treći Dino Špadina.

Zlato u ženskoj kategoriji na 5 kilometara također je otišlo u Split u ruke Doris Beroš. Srebrna je bila Antonia Buličić, a brončana Dina Levačić.

Pobjednik utrke na 1500 metara je Marko Molnar. Drugo mjesto osvojio je Luka Mijić, a treće Domagoj Računica. Kod djevojaka na toj dionici najbrža je bila plivačica "Šibenika" Bruna Lokas, koja je iza sebe ostavila Ninu Matošić i Sabinu Rzepku.

26. travanj 2024 03:00