StoryEditorOCM
OstaloPlovi se oko Zlarina

Šibenska D-Marin Mandalina domaćin regate Europskog prvenstva u klasi Melges 20

12. srpnja 2017. - 10:50

Šibenska marina D-Marin u Mandalini domaćin je četvrte regate Europskoga prvenstva u klasi Melges 20 koja se održava od srijede do subote u vodama oko otoka Zlarina. Za regatu je prijavljeno 38 jedrilica iz Italije, Njemačke, Švicarske, Monaka, Danske, Češke, Poljske, Rusije, ali i Australije, Japana i Južnoafričke Republike. Ova regata imat će i hrvatskog predstavnika, jedrilicu CRO-A-SAIL čiju posadu predvodi Miroslav Reljanović.

„Stalnim angažmanom u pružanju adekvatne infrastrukture za vrhunska sportska događanja dokazujemo kvalitetu usluga u našim marinama. Hrvatska ima izniman potencijal u nautičkom turizmu i postaje sve važnija destinacija za jedriličare. Atraktivna međunarodna natjecanja poput Europskog prvenstva u klasi Melges doprinose doprinose pozicioniranju Šibenika kao nove top destinacije“, naglasio je Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin.

Predviđeni početak utrka je svakoga dana u 13.30 sati, ovisno o vremenskim uvjetima.

O kvaliteti Melges jedrilica i njihovoj popularnosti među ljubiteljima sportskog jedrenja najbolje govori gotovo 70 godina duga povijest, kao i stalno povećanje broja sudionika regata u ovoj međunarodnoj klasi. U svijetu jedrenja Melges je sinonim za vrhunski dizajn te korištenje novih tehnologija i materijala koji jedrenje čine izuzetnim iskustvom. Melges 20 je kompaktna i brza jedrilica, izrađena od najkvalitetnijih materijala. Elegantan trup, jednostavan i čist dizajn palube jedrenje čine još jednostavnijim i kompetitivnijim. Dizajn jedrilice potpisuje Reichel Pugh, jedna od najpoznatijih svjetskih kompanija za dizajn jedrilica.

Od 20. do 22. srpnja 2017. D-Marin Mandalina ugostit će i regatu Europskog prvenstva u klasi Melges 32.

20. travanj 2024 01:30