StoryEditorOCM
OstaloZa sve uzraste

Ni ove godine ne propustite sjajni plivački maraton u Raslini

3. srpnja 2017. - 14:08

Osmi plivački maraton Raslina 2017. bit će održan u subotu 22. srpnja. Kao i prošle godine, uz tradicionalni maraton na pet kilometara, bit će održana i utrka od 1,5 kilometra, a uz to će biti organizirane i tri dječje utrke.

Na maratonu i utrci od 1,5 kilometra može nastupiti svatko, dok su dječje utrke podijeljene po starosti u tri kategorije. Najmlađi do 8 godina, zatim srednja skupina od 9 do 10 godina, te oni nešto straji od 11 do 12 godina. Start maratona na pet kilometara i utrke od 1,5 kilometra je u 10 sati dok dječje utrke startaju u 11,30 sati. Kotizacija za maraton iznosi 80 kuna, za utrku od 1,5 kilometra iznosi 60 kuna, dok su dječje utrke bez kotizacije.

Za sve natjecatelje maratona od pet kilometara i utrke od 1,5 kilometra osigurani su hrana, piće, promotivne majice, te diplome o sudjelovanju! Ove godine se nastup boduje za Hrvatski kup daljinskog plivanja (CRO CUP) ali i za „Global swim series“ ligu plivačkih natjecanja.

- Raslinski maraton je prvi u Hrvatskoj koji je primljen u „Global swim series“ te je time postao jedan od 100 maratona diljem svijeta koji je član GSS organizacije- kaže Krešimir Lokas, jedan od organizatora raslinskog maratona.

Inače, plivački maraton u Raslini pokraj Šibenika iz godine u godinu bilježi sve veći broj plivača te je postao jedan od najposjećenijih i najbolje organiziranih plivačkih maratona u Hrvatskoj.

- Prijave za maraton su otvorene do petka, 21. srpnja, a ove godine očekujemo još veći broj plivača te dobru zabavu i ljepu sportsku atmosferu. Ukoliko vam je pet kilometara previše, dođite na utrku od 1,5 kilometara. I dovedite i svoje dijete da se zabavi na dječjim utrkama i bude dio ove tradicionalne sportske manifestacije- poručio je Lokas.

26. travanj 2024 09:09