StoryEditorOCM
OstaloHrvatski rukometni savez odlučio

Smijenjen izbornik Željko Babić i kompletan njegov stožer

31. siječnja 2017. - 17:56



Željko Babić više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije! Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza smijenio je njega i kompletan njegov stožer uključujući i koordinatora muške reprezentacije Ivana Balića, te Petra Metličića i Venija Loserta.

Zasad se još ne zna tko će naslijediti Babića i voditi reprezentaciju na Europskom prvenstvu koje će se sljedećeg siječnja održati u Hrvatskoj.

- Stvarno ne znam što nam je za raditi, teško je unaprijed bilo što reći, situacija je jako složena, rekao je prije sjednice UO-a predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, a da je zaista bilo tako, potvrdila je činjenica da je sastančenje čelnih ljudi hrvatskog rukometa trajalo više od dva sata.

Nakon sjednice predsjednik je jedini govorio, Zoran Gobac je dobacio da “nije kompetentan”, a Grahovčev monolog je bio vrlo jasan:
- Donijeli smo jednoglasnu odluku da se ne izglasa povjernje kompletnom stožeru te da od današnjeg dana prestaje njihov mandat i raskidaju se njihovi ugovori. Novog ćemo izbornika imati za mjesec dana kad se obave razgovori s potencijalnim kandidatima. Onaj tko bude izaban, imat će otvorene ruke u biranju svojeg stožera. Kandidata je više, ali ne možemo o njima sada govoriti.

Zašto je uopće došlo do smjene vodstva reprezentacije?!

- Najveći je problem bio u tome što su od prvog dana na EP-u u Poljskoj do sada postojale neke loše stvari u vođenju reprezentacije te je to kulminiralo sada u Francuskoj. Od Poljske na ovamo nije se ništa mijenjalo na bolje. Ne govorim o stručnosti već o načinu vođenja momčadi - kazao je Grahovac i dodao kako podrška koju su igrači dali izborniku i stožeru nisu bili važni, jer:
- Uz dužno poštovanje igračima, to je uvijek bio posao UO-a, a ne njihov - zaključio je Grahovac.
 

19. travanj 2024 22:05