StoryEditorOCM
OstaloVaterpolisti Solarisa u bazenu

Gripa pokosila Šibenčane koji spremaju klopku za 'medvjede'

Piše Borislav JURAS
13. siječnja 2017. - 19:50

Iako su bili sedam tjedana bez utakmice, nije baš sigurno da vaterpolisti Solarisa nestrpljivo i spremno čekaju nastavak seniorske sezone! Razlog oprezu je primarno gripa, koja je poharala njihove redove.
– Ubila nas je – slikovito će Renato Vrbičić, trener vaterpolista Solarisa, koji je i sam "gorio“, uz temperaturu od 39 stupnjeva.
– Gotovo da i nema igrača seniorske momčadi koji nije izostao barem tjedan dana s treninga. U takvim okolnostima nismo mogli ništa posebno pripremati, pa ni igrati bilo kakve trening utakmice. Stoga sam uspio dogovoriti s našim igračima iz Zagreba da barem dođu na par dana u Šibenik, neposredno prije utakmice s Medveščakom – kaže Vrbičić.

Među onima koji bi trebali doći je i novo ime, ljevoruki Jakovac. Druga "zimska“ novost iz redova Solarisa je i jedan odlazak. Vrbičić je potvrdio da u momčadi više nije Ivan Perić, koji mu je bio alternativno rješenje na poziciji sidraša. Hoće li s ovom momčadi spremiti pravu klopku za igrače Medveščaka, s kojima Solaris igra u subotu?! Za podsjetnik, njegova momčad ima svih šest poraza iz prvoga dijela sezone (plus još tri u Kupu Hrvatske)...

– Ne mogu priznati da smo najgori u regionalnoj A-2 ligi, niti želim. Naprotiv, uvjeren sam da ovoga Medveščaka možemo dobiti. Kako čujem, i njihove je redove poharala gripa, pa i u ovakvim okolnostima imamo šansu, a pogotovo bude li zaigrao Andrija Komadina. S njim i Jakovcem, ova momčad će dobiti neophodno iskustvo, ali i nešto kvalitete, koja bi trebala jamčiti i neke bodove u drugome dijelu sezon – optimističan je Vrbičić pred utakmicu u Zagrebu, prvu koju će Solaris igrati na Sveticama.

19. travanj 2024 12:48