StoryEditorOCM
FotogalerijaNoćna utrka šibenskim kalama humanitarnog karaktera

Forca Eva - Šibenčani trčali za teško bolesnu Evu Rožajac

29. prosinca 2016. - 13:46

Vrijedna ekipa iz šibenskog Društva za sportsku rekreaciju Sport za sve Forca 08, dan prije Badnjaka organizirala je noćnu utrku ulicama grada Šibenika. Ove godine, utrka je imala poseban značaj. Naime, sav pirhod otišao je u humanitarne svrhe, odnosno uplaćen je za liječenje male Šibenke Eve Rožajac, koja boluje od rijetke i opake Battenove bolesti. Podsjetimo, Eva je na višemjesečnom liječenju eksperimentalnom metodom u Rimu.
– Mi kao organizator uvijek smo zadovoljni, a posebno kada se događa nešto u humanitarne svrhe. Na utrci je nastupilo 42 sudionika i prikupili smo 1700 kuna. Eto, možda nam je malo žao što se nije odzavalo više naših sugrađana. Ne samo zato da pomognu malenoj Evi, već da se pokrenu, rekreiraju i tako učine nešto dobro samo za sebe. A što se rezultata tiče - mi se držimo one Coubertinovske - svi koji su nastupili su pobjednici – kazao je Tomislav Travčić, jedan od organizatora utrke.
Noćna utrka ulicama Šibenika održana je u tri kategorije. Obiteljska dionica bila je duga tri kilometra. Najbrža je bila Ana Marija Kopas koja je stazu pretrčala za 19 minuta i 38 sekundi. Oni nešto izdržljiviji trčali su pet kilometara. U toj kategoriji najuspješnija je bila Antonia Rupić s vremenom 32 minute i 47 sekundi.
Najspremniji su prevalili stazu od čak osam kilometara. U elitnoj grupi najbrži je bio Pere Županović iz SPK "Teton" s vremenom 27 minuta i 31 sekunda. Pet sekundi sporiji je bio Tonko Juras, a treće mjesto zauzeo je Jurica Rakić s 13 sekundi slabijim vremenom od pobjednika.
Kako je bilo na noćnoj utrci ulicama Šibenika pogledajte u našoj fotogaleriji

25. travanj 2024 06:17