StoryEditorOCM
OstaloŠibenski karatašicama tri medalje na državnom prvenstvu

Podvig Petre Čatlak- zbog datuma rođenja osvojila srebra u dvije starosne kategorije

15. prosinca 2016. - 10:01

U Zagrebu je održano pojedinačno državno prvenstvo u karateu (borbe) za kadete, juniore i mlade seniore. Nastupili su i članovi Karate kluba Šibenik koji su se kući vratili s čak tri odličja, a sve pod paskom trenera Ivana Zoričića.
Posebno uspješan nastup imala je Petra Čatlak, koja je osvojila dvije srebrne medalje. Najprije je u kategoriji mlađih seniorki do 61 kilograma izborila finale. U eliminacijskom dijelu, u prvoj borbi pobijedila je Luciju Peruško (Opatija) te u drugoj borbi Anđelu Stjepandić (Split-Dalmacija), dok je u finalnoj borbi tijesno poražena od aktualne europske prvakinje Tine Marić (Hercegovina-Zagreb).
Na korak do medalje ostala je Mia Kitarović u kategoriji kadetkinja do 54 kilograma. Drugoga dana uspješnu nisku nastavlja Bruna Cvitanović osvojivši brončano odličje u kategoriji juniorki do 53 kilograma. Cvitanović je u eliminacijama bila uspješnija od viceprvakinje Europe Aje Vukoje (Rijeka), te je u polufinalnoj borbi izgubila od Glorie Olić (Krk), koja naposljetku postaje prvakinjom te kategorije, a Cvitanović u repesažnoj borbi za brončano odličje pobjeđuje Barbaru Krasić (Kaštele).
Marta Dulibić u kategoriji juniorki preko 59 kilograma uz vodstvo od 2:1 u posljednjim trenucima borbe gubi zbog četvrte opomene te time nažalost gubi pravo daljnjeg nastupa.
Šlag na uspjeh na cijelom natjecanju stavlja Petra Čatlak, koja je imala presedan da može nastupiti u dvije kategorije čemu je pogodovao njen datum rođenja. U finale ulazi i konkurenciji juniorki i to nakon tri uzastopne pobjede u eliminacijskom dijelu nad Josipom Bodrožić-Selak (Jadran-Split), Jurja Vukovinski (Bregana), Nadja Hadžimuratagić (Zagreb). Čatlak je zaustavljen tek u finalnoj borbi gubi od Laure Fučik (Rijeka), višestruke državne prvakinje.
– Ovim rezultatima KK "Šibenik" se uvrštava među uspješnije klubove u Hrvatskoj, što je rezultat sustavnog rada duži niz godina u kojima stalno "izbacujemo" reprezentativce – kazao je trener Ivan Zoričić.


Na korak do medalje s prvenstva Balkana
Odličan nastup imala je Petra Čatlak u kategoriji juniorki do 59 kilograma i na Prvenstvu Balkana održanom u Sarajevu. Šibenska karatašica kroz repesaž je došla na domak brončane medalje.

26. travanj 2024 21:05