StoryEditorOCM
OstaloSolaris ne zna za pobjedu u Regionalnoj ligi

Zvijezda crvena nedostižan san za "sunčane"

Piše Borislav Juras
6. prosinca 2016. - 11:28

Već nakon četiri odigrane utakmice je potpuno točna najava Renata Vrbičića, trenera vaterpolista Solarisa, da će njegova momčad u regionalnoj A-2 ligi biti lošija nego prošle sezone. Borbenost je neosporna ovosezonskoj Vrbičićevoj družini, čak i plivački dio, pa i taktička disciplina. No, teško se boriti s "limitima", a oni se najviše očituju u napadačkome dijelu. Solaris je postigao ukupno 20 pogodaka u četiri nastupa, što je tek pet po utakmici. Ne, nije problem samo u promašajima (dosad čak četiri neiskorištena peterca!), nego i u premalom broju upućenih šuteva prema suparničkim vratima. Tako je kontra mlađahnoga Cattara samo deset šibenskih šuteva „tražilo“ intervenciju vratara. Na gostovanju u Zrenjaninu, momčad Crvene Zvezde im je dopustila još manje šuteva u vrata – devet! S takvom se sterilnošću teško može do pobjede protiv bilo koga. No, Solarisovi treneri ne gube nadu, vide pomake i nakon dvaju visokih poraza (POŠK 18:4, Crvena Zvezda 15:6).
- Zvezda je respektabilna momčad, koja je ove jeseni bila ravnopravna Talijanima i Mađarima u kvalifikacijama Lige prvaka. Na nas su krenuli maksimalno napaljeni, oštrim presingom, ali smo ipak bolje reagirali nego u dvoboju s POŠK-om, iako to neće sugerirati rezultat, pogotovo njihovih 10:2 na polovici utakmice. Nije bilo naivno izgubljenih lopti, ni nizanja njihovih kontri. Tu smo se oduprijeli, ali su fizikalije i kvaliteta ipak bili na njihovoj strani, pa smo zadovoljniji igrom nego samim rezultatom – veli Denis Seferović, pomoćni trener Solarisa.
Poslije Zvezde, možda ipak sunce osvijetli Solarisove obzore. U ovom slučaju, sunce bi predstavljali prvi bodovi, a oni se očekuju u subotu, kad u Crnici gostuje Zadar (početak u 20.30 sati).
- Vjerojatno će po prvi put ove sezone zaigrati i naš najiskusniji igrač, oporavljeni Andrija Komadina, koji bi ovim mladićima trebao donijeti dodatnu sigurnost u igri, posebice u fazi obrane. Vjerujem da ćemo pružiti više i u napadu, odnosno u dijelu realizacije, gdje nam manjka jedan rasni strijelac, "kiler". Zadar nam neće bit lak zalogaj. Uz dvojicu iskusnih, oni imaju generaciju nadarenih mladića u dobi od 17, 18 godina, koja se već iskazala na natjecanjima mlađih uzrasta – najavljuje Vrbičićev pomoćnik.
Borislav Juras

Preneseno iz Šibenskog lista od 17. studenog 2016. godine

26. travanj 2024 12:21