StoryEditorOCM
OstaloTurnir Druge ragbijaške lige

Snažni šibenski momci "izgurali" Lokomotivu

6. prosinca 2016. - 11:23

Ragbijaši Šibenika osvojili su drugo mjesto na drugom ovosezonskom turniru Druge hrvatske ragbi lige održanom proteklog vikenda na igralištu u šibenskoj Mandalini. Domaćini su lako svladali Lokomotivu 47:7, da bi potom izgubili od Novog Zagreba 28:12.
- Držim da je naše drugom mjesto upravo realan odnos snaga. Očekivali smo da ćemo pobijediti Lokomotivu. No, isto tako nadali smo se da bi mogli iznenaditi Novi Zagreb koji je trenutačno najkvalitetnija ekipa. Međutim, Zagrepčani su nad nadigrali u drugom poluvremenu kada smo malo pali i s kondicijom. Ipak nam je to bila druga utakmica u istom danu- izvijestio je Frane Koštan, predsjednik Ragbi kluba Šibenik.
Osim spomenutih ekipa, četvrti sudionik šibenskog turnira bila je Rijeka:
- Ma, sve u svemu možemo biti vrlo zadovoljni kako je turnir protekao. Igralo se dosta dobro, unatoč buri i hladnom vremenu bilo je i navijača na tribinama. Što se tiče ekipe Šibenika, naši glavni igrači Bukić i Ercegović opet su nosili ekipu. Ali, ja bih istaknuo i 18- godišnjeg Hrvoja Matešića, koji je još srednjoškolac, no postigao je dva- tri zgoditka kojih se ne bi posramili niti oni koji igraju na višim razinama- kazao je Koštan.
Ragbijaši Šibenika ovim turnirom završili su jesenski dio prvenstva na drugom mjestu. Imaju li momci iz Mandaline ambicija zaigrati i u najvišem razredu hrvatskog ragbija?
- Mi ćemo se pokušati što bolje pripremiti za proljetni dio prvenstva u kojem nas čekaju još dva turnira. Moguće je da se tijekom zime pojačamo s još dvojicom igrača. No, igranje u prvoj ligi je preveliki financijski zalogaj i vrlo je teško da ćemo se u to upuštati. Da zaključim pokušat ćemo složiti dobru ekipu i napasti prvo mjesto- veli prvi čovjek šibenskih ragbijaša.
Inače, poslije dva turnira prvo mjesto u Drugoj ligi drži Novi Zagreb. Šibenik je na drugom mjestu, Rijeka je treća, a Lokomotiva četvrta.
Krešimir Gulin

Preneseno iz Šibenskog lista od 17. studenog 2016. godine

20. travanj 2024 10:20