StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik pobijedio u prvoj pripremnoj utakmici: Istaknuo se nadareni Laća; Idući tjedan na probu stižu dva igrača iz BiH

18. siječnja 2020. - 18:44

Nogometaši Šibenika pobijedili su Primorac iz Biograda 3:1 (1:1) na Šubićevcu u prvoj pripremnoj utakmici uoči proljetnog dijela sezona.

Gosti su poveli u 26. minuti pogotkom Kušete, nakon pogreške Nigerijca Muse, jednog od najlošijih igrača Šibenika u subotnjoj prijateljskoj utakmici.

Poslije niza promašaja 'narančastih', izjednačio je Nikola Rak u 41. minuti.

U drugom poluvremenu, Šibenik je izgledao puno bolje i potpuno dominirao. Dugo je 'iks' čudesnim obranama držao vratar Primorca Ayotunde, inače bivši član 'narančastih'. Konačno, i popularni Ayo je kapitulirao pod brojnim naletima Šibenčana.

'Probio' ga je u 76. minuti silno talentirani Ivan Laća, koji je u praznu mrežu pospremio 'otpadak' nakon što je Juričić pogodio vratnicu.

Konačni rezultat postavio je Laća u 85. minuti na asistenciju Juričića.

U prvom poluvremenu trener Šibenika Krunoslav Rendulić odlučio se za postavu: Labrović, Blaić, Grdi, Pandža, Musa, Niko Rak, Bulat, Kendeš, Kukec, Nikola Rak i Antunović.

Planirao je Rendulić dati po 45 minuta dvjema postavama. No, planove mu je poremetila ozljeda Marka Bulata u 39. minuti. Naime, Bulatu je stradala arkada u jednom duelu, pa je završio na šivanju u šibenskoj bolnici. Epilog je pet šavova. Umjesto Bulata na poziciju zadnjeg veznog ušao je Barišić.

U nastavku je Rendulić dao prigodu još desetorici igrača, pa je Šibenik u drugih 45 minuta odigrao u sastavu: Rogić, Pajić, Vukorepa, Bilić, Pranić, Barišić, Celić, Maleš, Laća, Prince i Juričić.

Od udarnih igrača nedostajali su bolesni Ćurić i Španja, koji ima lakšu ozljedu koljena.

- Zadovoljan sam, jer se mora znati da su momci umorni i teški nakon uvodnog tjedna priprema. Međutim, moram naglasiti kako je drugo poluvrijeme bilo puno bolje od prvog. Naročito, što se pristupa tiče. Još jednom se pokazalo da se nikoga ne može pobijediti ako se ne uloži 100 posto- kazao je Rendulić po završetku utakmice.

U početnoj postavi prigodu je Rendulić dao povratniku s posudbe iz Slovenije Vici Kendešu, ali i mladom veznjaku iz šibenske omladinske škole Niki Raku. Prvi je bio opasan i probojan, dok je potonji pokazao zavidnu mirnoću za golobradog momka:

- Nema dvojbe da je 'mali' Rak zanimljiv igrač, odigrao je dobro. I Kendeš je bio solidan- ocijenio je trener Šibenika.

Ipak, prvo ime dvoboja bio je Ivan Laća. Ne samo zbog dva gola pokazao je da se radi o talentiranom igraču. Stoga i ne čude neslužbene informacije kako su na njega 'oko bacili' Dinamo i Osijek:

- Laća je i tijekom ljetnih priprema pokazao kako ima kvalitetu. Rekao bih da on ima gol u genima. Za mene on više nije iznenađenje- istaknuo je Rendulić.

Znači li to da će na proljeće biti više minuta za Laću?

- Nitko sretniji od mene da tako bude. To bi značilo samo jedno, da smo već osigurali titulu prvaka. Jer moramo znati da su službene utakmice puno zahjevnije od prijateljskih- odgovorio je trener Šibenika.

Što se tiče, dolazaka ili odlazaka na Šubićevcu još nema službenih vijesti. Tek se doznaje kako bi u ponedjeljak na Šubićevac na probu trebala doći dvojica nogometaša iz Bosne i Hercegovine. Navodno se radi o napadaču i krilnom igraču.

Također, na Šubićevcu su viđeni čelnici trećeligaša Primorca i Vodica koji ne kriju kako bi voljeli vidjeti u svojim redovima neke od igrača Šibenika koji na proljeće neće biti u prvom planu treneru Renduliću.

24. travanj 2024 16:30