StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik gostuje kod svoje 'crne mačke'; Sjajni vratar 'narančastih' o financijskim (ne)prilikama na Šubićevcu: Da to utječe na igrače, pola ih ne bi treniralo

28. studenog 2019. - 14:45

Ovog vikenda igra se 15. kolo 2.HNL čime će biti zatvoren prvi dio ovosezonskog drugoligaškog natjecanja. Međutim, to i ne znači da će momčadi na zimski odmor, budući da će u prosincu biti odigrano i prvo kolo, formalno proljetnog dijela prvenstva.

Tekuće kolo donosi drugoligaški i dalmatinski derbi- sraz Dugopolja i Šibenika. Ta utakmica ima posebnu specifičnu težinu, jer Dugopoljci prema Šibenčanima lani nisu bili nimalo dobri susjedi u sportskom smislu. Dapače, bili su im prava 'crna mačka', budući da su im minimanlnim pobjedama na stadionu Hrvatskih vitezova, ali i na Šubićevcu, praktički izbili iz ruku plasman u 1.HNL.

Međutim, uoči gostovanja u Dugopolju u petak u 13,30 sati na Šubićevcu ne razmišljaju o nekakvoj sportskoj osveti:
- Ove sezone nama je svaka utakmica dodatni motiv, pa tako i ova s Dugopoljem. Jednostavno, imamo jasno zacrtan cilj, a to je ulazak u 1.HNL. Stoga, utakmici u Dugopolju pristupamo kao i svakoj drugoj. Dobro smo se pripremili, naporno radili i očekujemo nova tri boda- jasan je Nediljko Labrović, silno talentirani vratar Šibenika.

I doista, Šibenik ove sezone suvereno gazi prema 1.HNL. Barem na travnjaku, jer momčad trenera Krunoslava Rendulića ima velikih deset bodova pred prvim pratiteljem na tablici Orijentom. Međutim, 'na katu' malo šteka. Ili, Šubićevac opet muči stara boljka- besparica. Kako bi zatvorila financijsku konstrukciju do kraja godine, Uprava Šibenika posegnula je za kratkoročnim kreditom. No, doima se to samo kao gašenje požara, to više što je sve upitniji ulazak u klub svježeg privatnog kapitala, konkretno iz džepa indijskog biznismena Punkaja Gupte u što su se na Šubićevcu ufali.

Ipak, čuvar mreže 'narančastih' tvrdi kako novčane (ne)prilike nisu utjecale na momčad:
- Da to djeluje na igrače, pola ih ne bi treniralo. Ovako smo svi na okupu, po onoj mušketirskoj 'svi za jednog, jedan za sve'- veli Labrović.

Puno puta ove jeseni loši tereni bili su veliki protivnik Šibeniku. Ni u Dugopolju ih ne očekuje tepih:
- Nećemo se vaditi na takve stvari. Već smo se mogli ispraksirati igrajući na lošim igralištima- čvrst je 20- godišnji Labrović, ponajbolji vratar 2.HNL.

Trener Rendulić za utakmicu u Dugopolju na raspolaganju će imati sve igrače, osim bolesnog Luke Celića.

Utakmica Dugopolje- Šibenik igra se u petak u 13,30 sati.

24. travanj 2024 19:59