StoryEditorOCM
Nogometizvanredna pressica

HRT ipak dobio prava na emitiranje utakmica Europskog prvenstva 2020.: 'Uložili smo dodatne napore kako bi naši gledatelji mogli pratiti Vatrene na malim ekranima'

Piše PSD
28. studenog 2019. - 12:34

Na izvanrednoj konferenciji za medije Hrvatska radiotelevizija potvrdila je da je dobila prava na emitiranje svih utakmica Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine.

Ta vijest došla je kao iznenađenje ako znamo da se početkom godine mislilo da ćemo Euro u nogometu pratiti samo na Novoj TV.

HRT je još ranije otkupio prava i na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine pa će tako sljedeća dva velika nogometna natjecanja biti na HRT-u.

- Čeka nas intenzivna godina, imamo Olimpijske Igre i Euro, zadržali smo kontinuitet velikih natjecanja. Ovom investicijom neće biti smanjen program ostatka televizije i neće patiti naš program. Ovo je veliki iskorak i to će se vidjeti na našim ekranima", rekao je Bruno Kovačević, glavni urednik HRT-ovih programa.

- Cijena je bila na razini ponuđene 2017. godine, a to je poslovna tajna, izjavio je prvi čovjek javne televizije, Kazimir Bačić.

- Kao što znate, prije dvije i pol godine našli smo se u situaciji kada nismo mogli parirati igračima na tržištu, konkretno za Euro 2020. Uložili smo dodatne napore kako bi se to ipak dogodilo, otkupili smo prava za Euro i osigurali da naši gledatelji i sljedeće godine mogu pratiti Vatrene na malim ekranima", zaključio je Bačić.

18. travanj 2024 15:21