StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik domaćin u četvrtfinalu Kupa: Kuglice 'narančastima' donijele prvoligaša kojeg vodi šibenski trener

4. studenog 2019. - 14:10

U četvrtfinalu Kupa Hrvatske nogometaši Šibenika ugostit će zagrebačku Lokomotivu na Šubićevcu. Službeni termin odigravanja utakmice je 4. prosinca, premda je klubovima ostavljena mogućnost da se dogovore o njegovoj promjeni. To je najkraći raport sa ždrijeba Kupa održanog u ponedjeljak u Zagrebu.

Kada je prošle srijede Šibenik u osmini finala Kupa izbacio Belišće (2:1) fantastičnim golom Luke Juričića u sudačkoj nadoknadi, trener 'narančastih' Krunoslav Rendulić prštao je od optimizma:

- Nadam se kako četvrtfinale neće biti naša zadnja stanica. Zašto mi ne bismo bili iznenađenje, ili 'dark horse' ovogodišnjeg izdanja Kupa- zapitao je Rendulić.

Uoči ždrijeba trener Šibenika, imao je samo jednu želju- izbjeći Dinamo. Želja mu se ispunila. Na Šubićevac mu stiže drugi zagrebački prvoligaš- Lokomotiva, momčad koju uspješno vodi šibenski trener Goran Tomić:

- Super je što igramo kući, to mi je najdraže od svega. Inače, dobre igre u Kupu su nam kruna za sve ono pozitivno što smo napravili u dosadašnjem tijeku sezone. Činjenica je kako je Lokomotiva blagi favorit. No, nismo ni mi bez šansi. Čujte, igra se samo jedna utakmica, igramo na svom stadionu i budemo li u izdanju u kakvom smo bili do sada- nismo bez izgleda- prva je rekcija Ivana Bulata, sportskog direktora Šibenika, nakon izvlačenja parova četvrtfinala Kupa.

Dojam je kako je Šibenik mogao i bolje proći. Navijači su se nadali da bi im kuglice mogle podariti Inter, Istru ili Slaven Belupo, protiv kojih bi 'narančasti' imali puno više šanis za ulazak u polufinale:

- Ali, mogli smo proći i gore, da smo dobili Dinamo, Osijek ili Rijeku. Držim kako Lokomotiva spada u krug ekipa srednje vrijednosti- odgovara Bulat.

Uostalom, Šibenik je pokazao da se može ravnopravno nositi s Lokomotivom prije 20-ak dana kada su 'lokosi' i 'narančasti' odigrali prijateljsku utakmicu na Šubićevcu. Momčad Gorana Tomića slavila je (2:1), no po prikazanom na travnjaku, pobjedu je mogao odnijeti i Šibenik. Ruku na srce, Lokomotiva je na Šubićevcu igrala bez nekolicine važnih igrača poput Sammira i Kastratija:

- Nama su prijateljske utakmice s Rijekom i Lokomotivom dale neke pokazatelje. Jasno, pitanje je s kakvim žarom i voljom se ulazilo u te utakmice. No, vidjeli smo da se po kvaliteti možemo dobro nositi s prvoligašima. Premda, u Kupu je ulog puno veći, isto kao i naboj. Ali, ponavljam sigurno je da imamo šanse protiv Lokomotive- veli sportski direktor Šibenika.

U taboru 'narančastih' iskazali su želju da budu domaćini finala Kupa Hrvatske:
- Ne znam točno propozicije, ali ako bude mogućnosti da se prijavimo na natječaj, mi ćemo to i učiniti. Nadamo se kako ćemo dobiti domaćinstvo, bez obzira tko bude igrao u finalu. Jasno, najljepše bi bilo da to bude Šibenik- otkriva Bulat.

Dobije li Šibenik domaćinstvo finala Kupa, bit će to i dobitak u infrastrukturnom smislu. Dovoljno se sjetiti kako je HNS 'ušminkao' stadion u Vinkovcima kada su bili domaćini. I Šubićevac vapi za 'face liftingom':

- HNS bi snosio dio troškova organizacije i pomogao bi nam da ispravimo neke nedostatke na stadionu kako bi sve bilo na pravom nivou. Bez obzira što se u ovom slučaju radi o Šibeniku i mom klubu, dobra je praksa HNS-a da mijenja domaćinstva finala Kupa i na taj način podržava različite nogometne sredine- govori Bulat.

Sportski direktor Šibenika već je istaknuo kako je Kup samo kruna, ili šlag na tortu, uspješne polusezone 'narančastih' u 2.HNL, odnosno natjecanju koje je ipak ključno za klub sa Šubićevca. Trenutačno, Šibenik ima devet bodova prednosti ispred prvog pratitelja na tablici- Orijenta, ili čak 15 bodova više ispred Rudeša, objektivno jedinog ozbiljnog pretendenta na plasman u najviši rang. U tom kontekstu nisu rijetki oni koji govore kako je ove sezone ulazak Šibenika u 1.HNL 'sigurna priča', te da bi 'narančasti' već u zimskoj pauzi trebali razmišljati o popunjavanju kadra s nekolicinom igrača prvoligaškog kalibra, kako bi prijelaz u viši rang bio što bezbolniji:

- Otkako sam na ovoj poziciji vodimo politiku da se u svakom prijelaznom roku osvježimo i pojačamo. Odnosno, da u svaku polusezonu uđemo jači nego što smo bili u prethodnoj. Ovog ljeta stvorili smo respektabilnu momčad, a tijekom zime ćemo se nastojati dodatno pojačati na mjestima na kojima nam nedostaju igrači- zaključio je Bulat.

Jasno, treba uzeti u obzir i činjenicu da će Šibenikovi potezi u zimskom prijelaznom roku uvelike ovisiti o novom vlasniku, čiji se službeni ulazak na Šubićevac očekuje tijekom ovog mjeseca.

20. travanj 2024 08:11