StoryEditorOCM
NogometNogomet

Juričić 'škaricama' u sudačkoj nadoknadi Šibenik uveo u četvrfinale Kupa; Trener Rendulić poručio: Nadam se da nam to nije zadnja stanica

30. listopada 2019. - 17:24

Nogometaši Šibenika plasirali su se u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Međutim, protiv trećeligaša Belišća lider 2.HNL namučio se puno više nego što je očekivao.

Unatoč teškom, kišom natopljenom terenu, prvo poluvrijeme je bilo vrlo sadržajno. Kako je trener Šibenika Rendulić najavljivao uoči utakmice njegovi igrači su stisnuli visoko od početka. Pritisak im se isplatio već u 3. minuti. Korner je izveo Celić, a na prvoj stativi je loptu glavom okrznuo Antunović. Njegov udarac odbio se od vratnice, bilo je nekoliko trenutaka dvojbe je li lopta prešla gol liniju, ali je pomoćni sudac Loparac odlučno zastavicom pokazao prema centru. Ugurao je loptu u mrežu i Vukorepa u 10. minuti, ali uz prekršaj nad gostujućim vratarom Stanićem.

Čuvar mreže Belišća istaknuo se u prvom dijelu nizom efektnih obrana. Međutim, neopravdano bi bilo konstatirati kako je to bila 'viktorija' na gol Belišća. I gosti s istoka Slavonije pokazali su hrabrost i odlučnost. U nekoliko navrata ozbiljno su ugrozili domaćeg golmana Rogića. Konačno, izjedančili su iz praktički prepiasne akcije iz koje je zabio Šibenik. U 28. minuti, poslije kornera je najviši na prvoj stativi bio branič Bruno Damjanović i svladao Rogića, koji je ostao ukopan na gol crti.

U drugom poluvremenu Šibenik se još više mučio. 'Narančasti' su teško kreirali ozbiljne situacije pred golom Belišća, pa se nervoza uvukla među malobrojne i promrzle navijače na Šubićevcu. Prvu prigodu dočekali su tek u 73. minuti. Centrirao je Blaić, naklonio se Antunović, no njegov udarac završio je pored vratnice.

Rendulić, koji je dosta izmiješao sastav u nastavku je ubacio svoje udarne napadače Juričića i Princea. Pokazalo se to ključnim potezom. Stasiti centarfor Šibenika Luka Juričić u četvrtoj minuti sudačke nadoknade donio je prolaz 'narančastima'. I to pravim eurogolom, škaricama je zahvatio jednu visoku loptu u srcu kaznenog prostora i svladao raspoloženog golmana Belišća. Šokirani gosti popadali su po travnjaku, a s tribina Šubićevca zaorilo se: 'Kup je naš!'

Da sam ga dao glavom, ne bi to bilo to. Budući da je već bila sudačka nadoknada trebalo nam je nešto ekstra- (polu)ozbiljno je kazivao poslije utakmice šibenski junak Juričić.

Trener Rendulić podvukao je kako je najvažnije bilo proći:

To je bio glavni cilj, međutim slažem se kako smo to trebali učiniti manje stresno. Ali, treba biti iskren i kazati da nismo bili pravi, a Belišće je dobra ekipa- istaknuo je Rendulić.

On se očito neće zadovoljiti činjenicom što je Šibenik poslije deset godina ušao u četvrtfinale Kupa:

Nadam se da nam ovo neće biti zadnja stanica. Ako ne izvučemo Dinamo, mogli bismo biti iznenađenje. Potajno očekujem da Šibenik ove godine bude 'dark horse' u Kupu- zaključio je trener Šibenika.

Šibenik- Belišće 2:1 (1:1)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 100. Sudac: Ivan Župan (Bjelovar) -6,5. Strijelci: 1:0 Antunović (3.), 1:1 B. Damjanović (28.), 2:1 Juričić (90+4). Najbolji igrač: Luka Juričić (Šibenik).

Šibenik: Rogić (6), Blaić (6), Vukorepa (6), Bilić (6), Pranić (6), B. Barišić (6) (od 58. Prince 6), Bulat (6), Rak (6), Španja (6) (od 76. Ćurić 6,5), Celić (6,5) (od 79. Juričić 8), Antunović (7).

Belišće: Stanić (7), Lacković (6), Žaja (6), B. Damjanović (6,5), Pačar (5,5), Rosandić (5,5), Anić (5,5), Išasegi (5,5), D. Damjanović (5,5) (od 89. Ratković -), Paulić (5,5) (od 67. J. Barišić -), Agatić (5,5).

18. travanj 2024 07:33