StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik ima lijepu prigodu plasirati se u četvrtfinale Kupa: Rendulić najavio brojne promjene u početnom sastavu

29. listopada 2019. - 14:54

Čim se spomene Kup kod pristaša Šibenika probude se emocije. Naime, još su svježa sjećanja na 2010. godinu i finale Kupa koje su 'narančasti' igrali s Hajdukom. Pomiješaju se tada ponos i tuga kod prijatelja Šibenika. Ponos jer su došli do završnice, tuga zato što nisu podigli Rabuzinovo sunce, iako su na terenu to zaslužili.

Inače, Hajduk je Šibenikova huda sudba u Kupu. Iz tog natjecanja su 'bijeli' izbacivali 'narančaste' dvije zadnje godine, i to oba puta na Šubićevcu u osmini finala. Ove sezone, kuglice nisu spojile Šibenčane i Splićane. Dapače, ždrijeb je bio poprilično naklonjen lideru 2.HNL. U šesnaestini finala donio im je Slavoniju iz Požege koju su rutinski preskočili (5:1), da bi im u osmini finala na put doveo još jednog slavnonskog trećeligaša- Belišće. Budući da se u ovoj fazi igra samo jedna utakmica, i to na Šubićevcu, lijepa je to prigoda 'narančastima' da uđu među osam najboljih:

- To nam je jedan od ciljeva ove jeseni. Želimo proći u četvrtfinale i ostvariti i devetu pobjedu u nizu- jasan je Lovre Rogić, vratar Šibenika.

Trenutačno je Belišće daleko od svojih najslavnijih dana, odnosno razdoblja od 1992. do 1995. godine kada su igrali 1.HNL, predvođeni legendarnim centarforom Rudikom Vidom, ocem 'vatrenog' stopera Domagoja. Šibenikov protivnik u Kupu je šesti na tablici 3.HNL- istok s 19 bodova iz 11 utakmica. Sada Belišće s prvom ligom vežu samo imena trenera Davora Rupnika, nekadašnjeg nogometaša Osijeka, i još uvijek aktivnog Zorana Ratkovića, bivšeg člana Hajduka, koji će u prosincu napuniti 41 godinu:

- Iskreno, nismo imali puno vremena za analizu Belišća, ali znamo da gaje sličan stil igre kao i Slavonija. Bez obzira što se radi o trećeligašu, protivnika respektiramo. Znamo kako je Kup natjecanje gdje su iznenađenja itekako moguća. Međutim, igramo kući i idemo po naš cilj, a to je plasman u četvrfinale- veli čuvar mreže 'narančastih'.

Šibenik ima privilegiju da ima dva vrlo dobra golmana. Tako trener Krunoslav Rendulić u prvenstvu koristi Nediljka Labrovića, dok se za Kup specijalizirao Rogić:

- Istina, imamo dva kvalitetna vratara. Inače, ove sezone imamo jako široku klupu. Rekao bih da praktički svi naši pričuvni igrači, mogu bez problema počinjati od prve minute- govori Rogić.

I baš će Kup utakmicu i činjenicu da u tom natjecanju ne moraju od početka igrati trojica mladih, trener Rendulić iskoristiti da pruži šansu onim nogometašima koji su manje participirali u dosadašnjem dijelu sezone:

- Kao papagaj ponavljam da su oni za mene jednako tretirani, ali na žalost mogu staviti samo 11 igrača, a ne 15 ili 16. Protiv Belišća će biti rotacija, osvježit ćemo momčad. Igrat će Bilić, Celić, Barišić, Pranić, Antunović,... Jedino u zapisniku neće biti Kukeca koji je bolestan. Pitanje je hoće li biti spreman i za subotu i Kustošiju, jer je bio na infuziji i ne izgleda baš najbolje- nabrajao je trener Šibenika.

On ne vjeruje kako će promjene u momčadi utjecati na kvalitetu izvedbe njegove ekipe:
- Ja sam uvjeren da će iskoristiti šansu svi koji je dobiju. Prikupio sam informacije od klega trenera iz 3.HNL- istok o načinu igre Belišća. Oni zaslužuju respekt. Mislim da su al pari Slavoniji koju smo prošli. Vole igrati i teže nadigravanju. No, mi svoj cilj znamo. Stisnut ćemo ih visoko, kao i sve protivnike do sada i nadam se proći bezbolno u daljnju fazu natjecanja- zaključio je Rendulić.

Utakmica Šibenik- Belišće igra se u srijedu s početkom u 14 sati.

16. travanj 2024 05:51