StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenčani na najdužem putovanju u 2.HNL; Iskusni stoper 'narančastih' ne bi potpisao bod iz Bijelog Brda

19. listopada 2019. - 12:55

U subotu rano ujutro nogometaši Šibenika krenuli su na put prema Bijelom Brdu, mjestu 15-ak kilometara istočno od Osijeka, gdje ih u nedjelju u 15 sati čeka utakmica s domaćim BSK-om. Najduži je to put u 2.HNL, treba prevaliti gotovo 650 kilometara u jednom smjeru...

No, sve će biti lakše ako se 'narančasti' iz Slavonije vrate punog plijena. Premda igraju kod 'fenjeraša', lideri 2.HNL tvrde kako su maksimalno koncentrirani i svjesi potencijalnih opasnosti koje ih čekaju u Bijelom Brdu:

- Prvi i jedini poraz ove sezone doživjeli smo kod Orijenta nakon reprezentativne stanke u rujnu. Sada igramo u Bijelom Brdu poslije dvotjedne pauze. Mislim da smo naučili lekciju iz Rijeke, ali i prošle godine kada nas je BSK pobijedio na svom terenu. Znamo što nas očekuje, kakav tip utakmice i kakav protivnik. Držim kako smo dovoljno zreli i pametni da ćemo ovaj put uzeti bodove- kaže Boris Pandža, iskusni stoper Šibenika.

Nisu rijetki koji kažu da bi i bod iz Slavonije bio dobar, budući da Šibeniku slijede dva uzastopna domaćinistva (Cibalija i Kustošija):

- Ja bod ne bih potpisao unaprijed, premda se ekipe iz donjeg dijela tablice dižu u formi u zadnje vrijeme. Nisu to ekipe za potcijeniti. Dapače, nekada i najkvalitetnijima zna biti problem pobjeđivati u takvim utakmicama- istaknuo je Pandža, jedan od temelja obrane 'narančastih'.

Inače, trener Šibenika Krunoslav Rendulić na put je poveo sve igrače, osim krilnog napadača Josipa Maleša, koji je ozlijeđen duže vrijeme.

19. travanj 2024 09:27