StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik slavio u trileru protiv Dinama; Kukec golom u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu: Znao sam da ću zabiti i proslaviti s najmlađima

5. listopada 2019. - 18:48

Nastavljena je pobjednička serija Šibenika na Šubićevcu, pa je Dinamo 2 peta momčad ove jeseni koja je pognute glave napustila šibenski stadion.

Poveo je Šibenik u 23. minuti, kada je Rak centaršutom s desne strane 'u trepavicu' pogodio centarfora Juričića, koji je glavom zakucao u donji desni Josipovićev kut.

Vodstvo domaćina trajalo je samo sedam minuta. Veznjak 'narančastih' Ćurić izgubio je loptu na sredini terena, dugo je vukao Franjić, bez da mu je itko od Šibenčana ušao u blok, i kada je došao do ruba kaznenog prostora preciznim udarcem je pogodio malu mrežu Labrovićevog gola. Bio je to prvi i jedini udarac Zagrepčana u okvir Šibenikova gola u prvom poluvremenu.

Drugi udarac u okvir domaćih vrata 'modri' su imali u 73. minuti, no tada je Labrović sjajnom obranom spriječio moguće vodstvo gostiju.

Pritiskao je Šibenik cijelo drugo poluvrijeme, no ono najzanimljivije dogodilo se u sudačkoj nadoknadi. Najprije je Antunović iz voleja zatresao gredu, a kada su svi mislili da će prvi bodovi odlepršati sa Šubićevca, stigao je pobjedonosni gol za 'narančaste'. Poslije kornera kojeg je izveo Rak, u kaznenom prostoru Dinama najbolje se snašao omaleni Kukec i glavom zatresao Josipovićevu mrežu za erupciju oduševljenja na tribinama.

Zanimljivo, mladi dinamovci na Šubićevac su istrčali s dvojicom nogometaša poniklim na šibenskom stadionu. Riječ je o vrataru Josipoviću i veznjaku Điru. Još da je u igru ušao Šibenkov mladi napadač Laća, bio bi to raritet da zaigraju nećak protiv ujaka. Naime, Laćina majka je Điri sestra.

- Izgleda kako smo mi ove sezone predodređeni za trilere. Držim kako je ovo bila naša najbolja utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva, čemu je pridonio i odlični Dinamo koji je stajao s druge strane. Čestitam momcima na ustrajnosti i kvalitetnoj partiji i zaslužili su nagradu od tri i po slobodna dana- kazao je Krunoslav Rendulić, trener Šibenika.

- Cijelu utakmicu sam vjerovao da ću postići gol i želio sam ga proslaviti zajedno s dječacima koji skupljaju lopte. Sve je dobro, samo nam fale navijači. Pitam se gdje su? Volio bih da ih je više i na 'malim' utakmicama da nam pomognu, a ne samo da dolaze kada prvoligaši gostuju na Šubićevcu- rekao je Davor Kukec, junak pobjede nad Dinamom.

Šibenik- Dinamo 2 2:1 (1:1)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 400. Sudac. Jakov Titlić (Hrvace) -7. Strijelci: 1:0 Juričić (23.), 1:1 Franjić (30.), 2:1 Kukec (90+4). Najbolji igrač: Davor Kukec (Šibenik).

Šibenik: Labrović (7), Pajić (6,5), Vukorepa (7), Pandža (7,5), Blaić (6,5), Ćurić (6), Bulat (7), Rak (7,5), Kukec (7,5) (od 94. Celić -), Prince (6,5) (od 76. Španja -), Juričić (7,5) (od 63. Antunović 6,5).

Dinamo 2: Josipović (6), Hrvoj (6), H. Kim (6) (od 76. Čuić -), Šutalo (5,5), Hujber (5,5) (od 46. Krizmanić 5,5), Bagarić (5,5), Franjić (6,5), Đira (5,5), Gogić (6), G. Kim (6), Šipoš (5,5) (od 64. Baturina -).

18. travanj 2024 19:11