StoryEditorOCM
NogometNOGOMEt

Na Šubićevcu su dosad pali Hajduk 2, Osijek 2, Hrvatski dragovoljac i Solin: U subotu stiže 'mali' Dinamo; Nema razloga za prekidanje pobjedničke serije

4. listopada 2019. - 11:26

U taboru Šibenika nisu mogli ni zamisliti bolji epilog osmog kola 2.HNL odigranog u srijedu. Ono najvažnije napravili su "narančasti" slavljem u Čakovcu kod Međimurja (2:1), čime su došli do brojke od 21 osvojenog boda.

Sedmu prvenstvenu pobjedu, četvrtu u nizu, momčadi trenera Krunoslava Rendulića pogocima su potpisali Juričić u 12. i Prince u 75. minuti. Privremeno izjednačenje domaćinima donio je Novoselec golom iz kaznenog udarca u 56. minuti. Najstrožu kaznu skrivio je Bilić. Očevici tvrde da je kontakta bilo, samo je pitanje onog famoznog inteziteta. Sudac Čuljak procijenio je kako je sraz šibenskog braniča i domaćeg napadača bio dovoljan za kazneni udarac. Ali, nitko od "narančastih" više neće sitničariti oko toga, jer punog plijena su se vratili sa sjevera Hrvatske.

Junak iz Gane

Vjetar u leđa prvoligaškim ambicijama Šibenika dala je i vinkovačka Cibalija koja je na svom terenu svladala Rudeš (2:1). Tako da "narančasti" na polovici prvog dijela sezone imaju čak sedam bodova prednosti pred najvećim konkurentom za ulazak u 1. HNL. Doduše, trenutačno je na drugom mjestu na tablici Orijent (15 bodova), međutim, uz dužno poštovanje Riječanima njima je 1. HNL, još uvijek, samo sanak pusti.

- Zaista, moram pohvaliti svoje igrače jer su doista dali sve od sebe u Čakovcu. Od prve sekunde su se postavili tako da su jasno dali do znanja Međimurju po što su došli. Naravno, nije nam bilo lako. Domaćini su se pokazali kao kvalitetna momčad, poprilično agresivna. No, znalački smo odolijevali svim izazovima i mislim da smo zaslužili čak i uvjerljiviju pobjedu i po prikazanoj igri i po stvorenim prigodama - kazao nam je Rendulić.

Junak pobjede u Čakovcu bio je Ganac Prince. Njega je Rendulić ostavio na klupi, što i nije čudno s obzirom na nešto slabiju formu brzonogog napadača u posljednje vrijeme. No, Prince se pokazao kao šibenski "joker":

- Čujte, puno utakmica je iza nas, imali smo jako gust raspored što zahtijeva rotacije. Plan utakmice je bio takav da se Princea odmori i uvede s klupe. Ispalo je tako da je on regirao na najbolji mogući način. Međutim, moram apostrofirati Kukecov potez koji je prethodio golu Princea. Takav potez nitko nije očekivao, a viđa se samo u ozbiljnim ligama. Kukec je izvukao nemoguće, potkopao loptu na drugu stativu i Princeu zaista nije bilo teško završiti akciju, premda ne želim umanjivati njegove zasluge - priča trener Šibenika.

Prevaga u sredini

On je po prvi put ove sezone u prvenstvenim utakmicama od prve minute zajedno na teren poslao veznjake Bulata, Španju i Ćurića. Međutim, nije to bio 4-3-3 sustav koji je u pripremi sezone bio jedna od Rendulićevih opcija:

- Stavio sam Ćurića iza napadača. Čujte, Španja igra dobro i htio sam s trojicom veznjaka dobiti prevagu u sredini terena. Sve je to bio dio plana po kojem je u završnici trebao ući Prince. Eto, ovaj put je plan uspio - veli Rendulić.

Koliko je gostovanje u Čakovcu bilo teško, govori i podatak su iz njega Šibenčani izašli poprilično 'izranjavani'. Udarac u gležanj dobio je Bilić, a u glavu Antunović. Sitnih problema ima i Kukec. Pitanje je hoće li svi oni biti spremni za novi prvenstveni izazov koji slijedi već u subotu kada na Šubićevac stiže Dinamo 2. Ta utakmica igra se u 14,30 sati zbog izravnog prijenosa HNTV-a:

- Dinamo 2 ima puno kvalitetnih mladih igrača. Čeka nas još jedna zahtjevna utakmica. Međutim, očekujem da pružimo dobru igru i nastavimo našim utabanim stazama - jasan je Rendulić.

A za Šibenik je ove sezone utabana staza - ona pobjednička. Posebice na Šubićevcu koji je opet postao neosvojiva utvrda na kojoj su redom padali Hajduk 2, Osijek 2, Hrvatski dragovoljac i Solin.

18. travanj 2024 09:08