StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šubićevac barjak vije: Šibenik u Čakovcu došao do sedme pobjede; Junak je bio Rendulićev 'joker' s klupe

2. listopada 2019. - 21:38

U taboru Šibenika nisu mogli zamisliti bolji scenarij osmog kola 2.HNL odigranog u srijedu. Naime, 'narančasti' su slavili 2:1 protiv Međimurja u Čakovcu i zabilježili sedmu prvenstvenu pobjedu.

Zadovoljstvo Šibenčana to je veće ako se zna da im je glavni konkurent za ulazak u 1.HNL- Rudeš, izgubio u Vinkovcima od Cibalije (2:1). Tako sada Šibenik koji ima 21 bod bježi čak sedam bodova Zagrepčanima. Doduše, trenutačno je na drugom mjestu Orijent s 15 bodova, no svaka čast Riječanima, ali malo je vjerojatno da oni imaju snage za istinsku prvoligašku utrku. Premda je riječ o ekipi koja je jedina svladala Šibenik u dosadašnjem dijelu prvenstva.

'Narančasti' su u Čakovcu poveli već u 13. minuti pogotkom centarfora Luke Juričića. Mogli su igrači Krunoslava Rendulića i povećati prednost, no do odmora se rezultat nije mijenjao.

Domaćini su izjednačili u 56. minuti golom Novoseleca iz kaznenog udarca. Najstrožu kaznu skrivio je Karlo Bilić, junak Šibenikove pobjede nad Solinom u prošlom kolu.

Poslije poravnanja Međimurja, trener Šibenika Rendulić povlači ključni potez. Umjesto Tonija Španje u igru uvodi Princea Obenga. Brzuonogi Ganac koji u posljednje vrijeme nije igrao u bajnoj formi, opravdao je Rendulićevo povjerenje i u 75. minuti postigao pobjedonosni gol za Šibenik.

U idućem kolu, u subotu u 14,30 sati na Šubićevcu, Šibenik dočekuje Dinamo 2. Tu utakmicu izravno će prenositi HNTV.

Međimurje – Šibenik 1:2 (0:1)
Čakovec- Igralište SRC Mladost. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Strijelci: 0:1 Juričić (13.), 1:1  Novoselec (56/11 m), 1:2 Prince (75.).
Međimurje: Koprić, Vidović, Šimičić, Knezović, Hranilović (od 74. Ceraj), Ikić, Novoselec, Brcković, Hudeček, Čikvar (od 46. Marić), N. Hiršč (od 79. Patafta).
Šibenik: Labrović, Pajić, Vukorepa, Pandža, Bilić, Bulat (od 72. Barišić), Španja (od 59. Prince), Ćurić, Kukec, Rak, Juričić (od 82. Antunović).

19. travanj 2024 01:12