StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik slavio u dalmatinskom derbiju na Šubićevcu: Karlo Bilić svojim prvijencem u narančastom dresu donio tri boda

28. rujna 2019. - 18:42

Šibenik je zadovoljniji poslije dalmatinskog i drugoligaškog derbija. Naime, 'narančasti' su nastavili pobjedničku seriju, dok je Solinu pukao niz nepobjedivosti. Međutim, domaći su se morali pošteno namučiti da bi došli do tri boda.

Prvih 20-ak minuta Šibenik je imao terensku inicijativu, ali bili su i jalovi. Izuzevši udarce s distance Španje i Raka nisu ozbiljnije zaprijetili Topiću. Gosti su se strpljivo i organizirano branili i čekali bijeg jedinog pravog napadača Repića. Kada su to i dočekali imali su jedan kontinuirani napad u kojem su izveli četiri kornera za redom. Iz jednog od tih ubačaja imali su najbolju prigodu kada je Bašić- Šiško 'projektilom' s 20-ak metara uzdrmao Labrovićevu vratnicu. Domaći vratar je odlično reagirao u 28. minuti kada je istrčavanjem skoro do centra spriječio neugodnu kontru Solina. Najveću šansu za pogodak Šibenik je imao u 30. minuti, no nakn centaršuta Raka iz prekida, kapetan Vukorepa je s nekoliko metara promašio vrata.

U nastavku slična priča, Šibenik dominira u posjedu, ali malo kreira. Ipak, domaći su blizu golu u 57. minuti, ali udarac Pandže netko od obrambenih igrača Solina čisti s gol crte. Zaprijetili su i gosti u 60. minuti. Poslije greške Pajića zapucao je Kovačić, ali pored gola.

Konačno, solinski blok je pokleknuo u 84. minuti. Poslije kornera kojeg je izveo Kukec, branič Bilić je iz blizine u gužvi ugurao loptu u mrežu Topića.

Minutu kasnije mogli su domaći i podebljati prednost. U seniorskom debiju centrirao je nadareni kadet Laća, ali udarac Juričića skinuo je Topić. Ipak, do kraja je Šibenik bez većih problema uspio sačuvati pobjedu.

Sretni smo zbog pobjede, posebno zbog Bilićevog prvijenca u dresu Šibenika. Pohvalio bih svoje igrače, jer su odigrali ustrajno do kraja utamice- kazao je Krunoslav Rendulić, trener Šibenika.

Njegov kolega s klupe Solina je dodao:

- Odigrali smo dobru utakmicu, možda ne baš lepršavu jer smo morali pripaziti na golem napadački potencijal domaćih. Dosta smo unervozili Šibenik, koji je na koncu bio sretniji i spretniji- rekao je Boris Pavić.

Šibenik- Solin 1:0 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 300. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav) -6,5. Strijelac: 1:0 Bilić (84.). Najbolji igrač: Karlo Bilić (Šibenik).

Šibenik: Labrović (6,5), Pajić (6), Vukorepa (6,5), Pandža (7), Bilić (7), Ćurić (6), Španja (6,5) (od 76. Antunović -), Rak (6) (od 83. Laća -), Kukec (6,5), Prince (6) (od 61. Celić 6), Juričić (6).

Solin: Topić (6), Taraš (6), Tomić (6), Vulikić (6), Gulišija (5,5) (od 78. Mornar -), Bašić- Šiško (6), Ninčević (6) (od 86. Jelavić -), Puljić (5,5), Kaćunko (5,5) (od 75. Memaj -), Kovačić (6), Repić (6).

24. travanj 2024 12:42