StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik se vratio na pobjedničku stazu: Juričić s dva gola 'srušio' Dragovoljac; Labrović obranio penal Vuci

18. rujna 2019. - 22:05

Nakon neugodnog poraza u prošlom kolu na riječkoj Krimeji, Šibenik se vratio na pobjedničke staze. Treća ovosezonska 'žrtva' 'narančastima' na Šubićevcu bio je Hrvatski dragovoljac. Domaćinima je sigurno pao kamen sa srca kada su pogledali zapisnik utakmice i vidjeli da u njemu nema njihovog sugrađanina Vinka Petkovića, najboljeg strijelca 2.HNL, a ni još jednog opasnog napadača 'crnih' Jana Doležala.

Inače, utakmica je počela minutom šutnje za Ivicu Prkića, nekadašnjeg nogometaša Šibenika iz 70-ih godina prošlog stoljeća, koji je preminuo u 68. godini života.

Prvu prigodu za vodstvo 'narančasti' su imali u 14. minuti. Prince je 'iščeprkao' jednu 'ničiju' loptu koju je iz nebranjene mreže izbacio Šimić. U nastavku akcije napadač iz Gane imao je još bolju situaciju, no s tri metra je loptu dodao u naručje vrataru gostiju Šubariću.

U 23. minuti javili su se i gosti. Crnčević je centrirao, a udarac Nakića prošao je blizu vratnice.

Šibenik je terensku inicijativu kapitalizirao u 27. minuti. Rak je ubacio s desne strane, a robusni Juričić je manirom rasnog centarfora ušao na prvu vratnicu i glavom neobranjivo pogodio Šubarićevu mrežu.

Relativno dugo u drugom poluvremenu nije bilo opasnijih akcija, da bi u 60. minuti dva dalekometna pokušaja Raka i Bilića izmamila pljesak šibenske publike.

Domaći su u 63. minuti praktički reprizirali akciju iz koje su postigli gol. Ali, ovaj put Juričič nije realizirao centaršut kojim ga je Rak pogodio u trepavicu.

Ipak, minutu kasnije centarfor Šibenika uspio je zabiti. Dubinskom loptom izbacio ga je Prince, a Juričićev udarac je malo i uz pomoć bure u neobičnom luku završio u mreži gostiju.

Mogli su gosti smanjiti vodstvo u 73. minuti, ali da se Šibenčani ne tresu pobrinuo se Labrović koji je obranio Vucin udarac s bijele točke.

U idućem kolu, u subotu, nogometaši Šibenika gostuju u Sesvetama.

Šibenik- Hrvatski dragovoljac 2:0 (1:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 400. Sudac: Josip Dugandžić (Komin) -6,5. Strijelac: 1:0 Juričić (27.), 2:0 Juričić (64.). U 73. minuti Labrović je obranio kazneni udarac Vuci. Najbolji igrač: Luka Juričić (Šibenik).

Šibenik: Labrović (7), Pajić (6), Vukorepa (6,5), Bilić (6,5), Blaić (6), Ćurić (7), Bulat (6,5) (od 70. Španja -), Rak (7), Kukec (6,5) (od 79. Celić -), Prince (6,5), Juričić (7,5) (od 84. Antunović -).

Hrvatski dragovoljac: Šubarić (5,5), Šimić (5,5), Crnojević (5), Cetina (5), Crnčević (5,5), Mihaljević (5,5), Vuco (5), Lovrić (5,5), Nakić (5,5) (od 67. Seck -), Šiško (5,5) (od 80. Bakula -), Božić (5,5) (od 58. Brekalo 5,5).

23. travanj 2024 11:51