StoryEditorOCM
NogometNogomet

'Narančasti' bez bolesnog stupa obrane na novaka u 2.HNL; Rendulić: Na Krimeji nas čeka vrlo izazovna utakmica

13. rujna 2019. - 14:43

Poslije dva tjedna pauze nogometaši Šibenika vraćaju se prvenstvenim obvezama. U sklopu 4. kola 2.HNL u subotu gostuju u Rijeci kod Orijenta, novaka u ligi. 'Narančasti su odlično startali u sezonu, pa su zasjeli na čelo tablice s maksimalnih devet bodova. Dodatna vrijednost trima pobjedama leži u činjenici što su ostvarene kontra ponajboljih ekipa u drugoligaškoj konkurenciji (Hajduk 2, Rudeš i Osijek 2):

- Slažem se da smo pobjeđival jedne od težih suparnika. Stoga možda nismo ni očekivali svih devet bodova koliko imamo na kontu, međutim trebamo biti poprilično zadovoljni do sada odrađenim. To više što smo tijekom dosadšnjih utakmica pokazali kako smo jedna od najboljih ekipa u 2.HNL- kazao je veznjak Mario Ćurić, koji se vrlo dobro snašao na Šubićevcu kojeg je ljetos zamijenio solinskim igralištem kod Jadra.

Ćurić vjeruje kako će Šibenik pozitivan niz nastaviti i u Rijeci:
- Dobro smo analizirali Orijent i došli do zaključka kako oni nisu nimalo loš protivnik. No, mi moramo samo gledati svoju izvedbu. Postavit ćemo se tako da se puno toga i nas pita, budući da nas zanimaju samo tri boda- optimist je vezni igrač 'narančastih'.
Šibenik utakmicom u Rijeci ulazi u ritam 'srijeda- subota'. Što u prvenstvu, što u Kupu, čeka ih pet utakmica do kraja rujna.

Stoga, trener Krunoslav Rendulić mora voditi računa o potrošnji igrača. Dobrim dijelom iz preventivnih razloga na put u Rijeku neće pouzdani stoper Boris Pandža:

- On nije trenirao cijeli tjedan zbog povišene temperature. Prioritet je da on ozdravi, pa zato neće konkurirati za utakmicu s Orijentom. Međutim, nema straha, naš kadar je dosta širok i naći ćemo zamjenu za Pandžu- veli Rendulić.

Šef stručnog stožera 'narančastih' će vjerojatno posegnuti za Karlom Bilićem, koji će na Krimeji činiti stoperski par Šibenika.

Manjih zdravstvenih problema ima i centarfor Luka Juričić:
- Nije ništa strašno, on će igrati normalno- izvijestio je trener Šibenika.

Ako stastitom Hercegovcu nešto i 'zapne', može ga zamijeniti oporavljeni Slavonac Ivan Antunović, koji je poslije duge pauze zbog ozljede odigrao pola sata u posljednjoj ligaškoj utakmici s Osijekom:

- Antunović još nije spreman za svih 90 minuta, tijekom utakmice ćemo vidjeti u kojoj mjeri ćemo ga koristiti- opet će Rendulić.

Prvi put ove sezone u konkurenciju je ušao lijevi branič Matteo Pranić, koji je ljetos u Šibenik stigao iz Zadra, no zbog ozljede još nije igrao niti jednu služebnu utakmicu.

Za kraj, Rendulić je iznio svoja očekivanja glede utakmice s Orijentom:
- Ne smije nas zavarati činjenica da imaju samo tri boda iz dvije utakmice. Njihov bodovni saldo ne odgovara prikazanom na terenu. Prijerice, na gostovanju u Bijelom Brdu trebali su do poluvremena voditi tri razlike, a na koncu su glatko poraženi s 3:0. Oni su mladi, poletni i gotovo svi igrači su im prošli Rijekinu školu. Imaju kvalitet, plus domaći teren i svoje navijače, tako da mislim kako nas na Krimeji čeka vrlo zahtjevna utakmica- zaključio je trener Šibenika.

Utakmica Orijent- Šibenik igra se u subotu u 16,30 sati.

24. travanj 2024 10:51