StoryEditorOCM
Nogomet'Vruća' tema

SDP će u Gradskom vijeću dignuti ruku za prelazak nogometnog kluba u vlasništvo Indijaca, premda misle kako se 90 godina tradicije prodaje za cijenu automobila niže srednje klase

11. rujna 2019. - 14:42

Četvrtak je 'Dan D' za budućnost šibenskog nogometa. Naime, na sutrašnjoj sjednici šibenskog Gradskog vijeća odlučivat će se o prodaji HNK Šibenika tvrtki Paramount Grupa koja je osnovana u Šibeniku, ali iza koje stoji indijski biznismen Punkaj Gupta.

Podsjetimo, Paramount Grupa jedina se javila na javni poziv za kupnju oko 95 posto dionica nogometnog kluba sa Šubićevca koje u vlasništvu drži Grad Šibenik.

Uoči sjednice Gradskog vijeća Šibenika, press konferenciju je održao šibenski SDP na kojoj su se osvrnuli na proces prodaje aktualnog drugoligaša sa Šubićevca.

U najkraćem, šibenski SDP će glasati za prodaju kluba Indijcima, unatoč tvrdnji Joška Šupe, predsjednika županijskog SDP-a i gradskog vijećnika kako se 90 godina tradicije prodaje za cijenu automobila niže srednje klase. Očito, Šupe je aludirao na cijenu od 100.000 kuna koliko je kupac bio obvezan sukladno Javnom pozivu za kupnju platiti za oko 95 posto dionica HNK Šibenika.

Nadalje, SDP-ovci su upozorili na netransparentnost pri procesu prodaje kluba:
- Prodaja HNK Šibenika nije ni najmanje bila transparentna. Držim kako su građani o tome jako malo znali. Stoga, na sjednci Gradskog vijeća treba daleko više reći o toj temi- kazao je Ivan Rajić, potpredsjednik Gradskog odbora SDP-a Šibenik i istaknuo neka sporna pitanja koja nisu jasno riješena prijedlogom ugovora između potencijalnog vlasnika i kluba:

- Novi kupac ima obvezu održavanja stadiona na Šubićevcu i Crnici, ali će stadion ipak održavati Grad Šibenik, odnosno Javna ustanova Športski objekti s godišnjim iznosom od preko milijun kuna. Zato se pitamo hoće li stadione održavati Grad ili potencijalni vlasnici- istaknuo je Rajić.

Za njega je otvoreno i pitanje raspodjele prava zarade od prodaje igrača:
- Potencijalni vlasnici preuzimaju prava zarade od prodaje igrača, ali isti taj omladinski pogon plaćat će Grad Šibenik!? S druge strane, potencijalni vlasnici bi željeli razmjerno sudjelovanje Grada u dobiti od prodaje igrača, dok Grad eksplicitno odgovara da to nije želja Grada, sve pod starom parolom 'mi se time ne bavimo'- rekao je potpredsjednik šibenskog SDP-a.

Inače, u SDP-u su zaključili kako nisu protiv prodaje kluba uz uvjet da se u ugovoru jasno i nedvosmisleno utvrde prava i obveze između Grada Šibenika i budućeg vlasnika. Također, u SDP-u traže od šibenskog gradonačelnika Željka Burića da ih uključe u sve daljnje procese na ovu temu, posebice oko potpisivanja aneksa ugovora kojim će se urediti odnosi oko održavanja i upravljanja stadionima na Šubićevcu i u Crnici.

19. travanj 2024 18:08