StoryEditorOCM
Nogometstručno oko ivana gudelja

Izgledali smo kao moćan stroj: jednostavno nije bilo gotovo nikakvog prostora da nas Slovačka iznenadi

7. rujna 2019. - 10:44

Odigrali smo zaista sjajno, ali ipak je velika razlika u kvaliteti, Slovačka je bila nedorasla. Od početka smo krenuli visokim presingom, a Slovaci su uporno igrali od noge do noge, stoperi nisu izbijali loptu, već su je kratko dodavali, a mi smo je onda oduzimali zahvaljujući sjajnom presingu. Ne mogu se oni nadigravati s Hrvatskom, treba nekad i prebaciti loptu, odigrati okomito, ali Slovaci su bili uporni u igri koja je nama odgovarala. Za nas je najbitnije što smo nakon dugo vremena odigrali fenomenalno u fazi obrane. Igrali smo jako dobru zonsku obranu, Rebić i Perišić su izuzetno kvalitetna krila koji su se vraćali i radili odličan posao i u obrani. U obrani smo djelovali kao savršen stroj.

Imali smo i posjed, puno prilika. Kad netko promaši puno šansi, u nogometu se često dogodi kazna, da primi gol, ali dali smo ipak gol na vrijeme. Sinoć jednostavno nije bilo gotovo nikakvog prostora da nas Slovačka iznenadi, bili smo superiorni. Slovaci su bili potpuno nemoćni, mislim da su oni uoči utakmice očekivali da će biti puno lakše igrati protiv Hrvatske. Vlašić je zabio svoj prvi gol za reprezentaciju, odlično se othrvao, on ima tu čvrstinu, teško ga je srušiti, a Slovaci su pogriješili što nisu izašli u blok. Šteta što nije zabio i Pašalić, odlično je ušao iz drugog plana kao što to često radi.

Mislim da ćemo se sigurno plasirati na Euro, ne znam što bi se trebalo dogoditi da ne budemo među prva dva u skupini. Imamo igrače koji imaju moć, za razliku od Slovačke. Nama je s klupe ušao Brekalo koji je sjajan, oni si to ne mogu priuštiti. Zanima kako će biti u ponedjeljak s Azerbajdžanom, mislim da će nam oni biti nezgodniji protivnik od Slovačke. Jer, Slovaci su se išli nadigravati i tu su pogriješili, a mi smo nepredvidivi, oni nemaju takvu kvalitetu. S Azerima smo se mučili na početku kvalifikacija u Maksimiru, vidjet ćemo kako će biti sad u Bakuu.

Ova sjajna je dobitak i za samopouzdanje nekih igrača koji imaju upitan status u klubovima, prije svega za Lovrena, on i Vida su odličan stoperski tandem, a zabio je i gol na kraju. Najviše me iznenadio Petković, koji je i na ovoj, reprezentativnoj razini, odigrao odlično.

18. travanj 2024 21:41