StoryEditorOCM
NogometNogomet

Dopadljiva i uzbudljiva utakmica na startu drugoligaške sezone: Šibenik pobijedio Hajduk 2

17. kolovoza 2019. - 23:12

Vrlo uzbudljiva i dopadljiva utakmica u dalmatinskom derbiju na otvaranju drugoligaške sezone. Bodovi su na koncu pripali domaćinu, međutim i mladi Splićani su pokazali kako u svojim redovima imaju itekako zanimljivog materijala.

Poveli su domaćini poslije samo 68 sekundi igre. Najskuplje ovoljetno pojačanje 'narančastih' Nikola Rak probio je desni bok, ubacio nisku oštru loptu koju je na drugoj stativi dočekao Ganac Prince i zakucao u mrežu Matijaša.

Međutim, rano primljeni gol nije obeshrabrio Splićane, koji su vrlo brzo zagospodarili terenom. Inicijativa Hajduka urodila je plodom u 10. minuti. Sjajnu solo akciju izveo je Bajić i prizemnim udarcem ljevicom s 20-ak metara pogodio Labrovićevu malu mrežu.

No, već poslije 20.ak minuta bilo je jasno zašto su čelnici Šibenika Raka predstavili kao 'kapitalca'. On i Ćurić, koji je ovog ljeta stigao iz Solina, odigrali su lijepu 'malonogometnu' akciju koju je preciznim udarcem u bliži kut vratara Hajduka Matijaša okončao Rak.

Opasno je Šibenik živio u razdoblju od 35. do 40. minute. 'Curilo' je na desnoj strani obrane Šibenika koja nije imala rješenja za raspoložene Krekovića i Blagaića. Potonji je u već spomenutih pet minuta imao tri prigode za izjednačenje. Međutim, dvaput ga je zaustavio vratar Labrović, a jednom je zamalo promašio cilj.

I onda su mladi Splićani iskusili staro nogometno pravilo koje glasi: 'Ako ne zavbiješ, primiš'. Stasiti napadač Šibenika Juričić ukrao je jednu loptu i proslijedio je u prostor Prince, što je brzonogo krilo 'narančastih' iskoristilo i u situaciji 'jedan na jedan' matiralo Matijaša.

Za razliku od 'vatrometa' u prvom poluvremenu, malo zatišje u nastavku utakmice. Prvu veliku prigodu čekali smo više od 15 minuta, kada je Pajić kao na pladnju servirao loptu Juričiću, no centarfor Šibenika nije poentirao.

I umjesto da 'narančasti' riješe pitanje pobjednika uveli su se u probleme. Po tko zna koji put probili su 'hajdukovci' desnu stranu Šibenikove obrane, centrirao je Blagaić, a raspoloženi Bajić glavom pospremio loptu u mrežu.

Poslije drugog gola Hajduka Šibenik je visio kao luster. U dvije minute dvije dobre prigode za izjednačenje imao je Šego, no oba puta je domaće spašavao golman Labrović.

Ipak, do kraja utakmice najveću šansu za gol imao je Šibenik. Rijetko se viđa promašaj kakav je izveo Ćurić. Predriblao je čak i vratara, ali je promašio nebranjen gol.

Šibenik- Hajduk 2 3:2 (3:1)
ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 800. Sudac: Josip Dugandžić (Komin)-6,5. Strijelci: 1:0 Prince (2.), 1:1 Bajić (10.), 2:1 Rak (21.), 3:1 Prince (42.), 3:2 Bajić (71.). Najbolji igrač: Nikola Rak (Šibenik).
Šibenik: Labrović (7), Pajić (5,5), Vukorepa (6), Pandža (6), Blaić (6), Ćurić (7), Bulat (6,5), Rak (7,5) (od 74. Španja -), Kukec (6,5) (od 84. Celić -), Prince (7,5), Juričić (6,5) (od 80. Maleš -).
Hajduk 2: Matijaš (5), Relota (5), Batarelo (5), Radić (5) (od 63. Dellova- ), Ševelj (5), Skorup (5,5) (od 63. Grubišić -), Pršir (5,5), Blagaić (7), Bajić (7,5) (od 74. Martinović -), Šego (6), Kreković (7).

19. travanj 2024 02:14