StoryEditorOCM
NogometNogomet

Na Šubićevcu predstavljen novi napadač; Luka Juričić: Nadam se da ću biti Šibenikov 'killer'

31. srpnja 2019. - 15:28

Na Šubićevcu bi slavni film 'Tramvaj zvan čežnja' mogli preimenovati u 'Napadač zvan čežnja'. Naime, HNK Šibenik već nekoliko godina željno iščekuje centarfora koji bi im jamčio 15-ak golova po sezoni. Da su 'narančasti' lanjske godine imali igrača takvog kalibra danas bi zasigurno igrali u 1.HNL, a ne se pripremali za još jednu drugoligašku sezonu. Zbog toga šibenski nogometni puk s velikom pažnjom osluškuje što se događa u ljetnom prijelaznom roku, odnosno pita se hoće li sportski direktor Ivan Bulat pronaći rasnog napadača.

U namjeri da riješi Šibenikove napadačke boljke Bulat je posegnuo za 23- godišnjim Lukom Juričićem, igračem koji je na početku priprema na Šubićevac stigao iz metkovske Neretve:

- Juričić je naše peto ovoljetno pojačanje, nakon braniča Martina Pajića i Mattea Pranića te veznjaka Marija Ćurića i krilnog napadala Tonija Vidovića. Mišljenja sam da nam je takav profil i kalibar igrača nužno potreban. Naročito, u situaciji kada je Ivan Antunović još uvijek ozlijeđen- kazao je Bulat.

Kakav je Juričić profil napadača?
- Juričić ima dovoljno visine i snage da zagradi loptu, odnosno da odigra 'sidruna'. Također, krasi ga mirnoća u realizaciji, dok opet ima i dovoljno brzine da pobjegne obrambenim igračima. Rekao bih da je on kompletan napadać- predstavio je sportski direktor novog napadača 'narančastih'.

 

 

Juričić je dvadesetak dana bio na 'promatranju' kod šibenskog stručnog stožera, prije nego što je potpisao ugovor. Ili, ako ćemo baš biti do kraja precizni, Juričić neće imati klasični profesionalni ugovor, budući da će u Šibeniku biti u statusu amatera. Isto kao i Pranić i Vidović, a sve zbog problema s plaćanjem naknade za razvoj njihovim bivšim klubovima:

- Istina, Juričića smo na početku priprema doveli na probu. U međuvremenu je zadovoljio naše apetite. Nadamo se kako bi se Juričić mogao pokazati kao skriveno iznenađenje tijekom naredne sezone- veli Bulat.

Novi centarfor 'narančastih' prošle sezone se iskazao kao strijelac u trećeligašu Neretvi:
- Da, u nekih 20-ak utakmica zabio je 13-14 golova. Čujte, nije to malo, bez obzira što se radi u trećeligaškoj konkurenciji. Svi koji su pratili Šibenik dok je igrao u 3.HNL- jug zna da se tamo igra vrlo čvrsto i da svaki klub ima barem nekoliko kvalitetnih igrača. Nadamo se da će Juričić istim golgeterskim ritmom nastaviti i u Šibeniku. Naravno, bit će mu malo teže nego u 3.HNL, no on je još mlad igra, ima nepune 23 godine i još se razvija. Samo neka bude imao zdravlja i vjerujem da će u Šibeniku pokazati pravo lice- govori prvi čovjek struke na Šubićevcu.

I ptice na grani znaju da Šibenik poput ozeblog sunce čeka pravog golgetera:
- Znam na što ciljate, nadam se da će Juričić biti taj 'famozni' napadač kojeg toliko tražimo i želimo- kazao je Bulat.

Je li s angažmanom Juričića zaključen prijelazni rok na Šubićevcu?
- Ne, prijelazni rok je još dugačak i otvoren. Puno toga ovisi i o novom vlasniku koji će vrlo vjerojatno preuzeti Šibenik i o tome tko će voditi klub. Međutim, nama je svaki kvalitetan igrač dobrodošao, ne samo u napadu, nego na svim pozicijama u momčadi- zaključio je sportski direktor Šibenika.

 

 

Što se osobne karte Luke Juričića tiče, možemo istaknuti kako je riječ o momku rođenom u Čitluku u Bosni i Hercegovini:
- Nogometnu školu sam prošao u mostarskom Zrinjskom, a potom u juniorima Širokog Brijega. Bio sam u svim mlađim uzrastima reprezentacije BiH, sve do U19 selekcije. Tada sam doživio tešku ozljedu križnih ligamenata koljena koja me je zaustavila u daljnjem napredovanju- kazao je Juričić.

Uslijedio je mukotrpan povratak 'ozbiljnom' nogometu:
- Široki me je poslao na posudbu u Neretvanac. Kada mi je istekao ugovor, otišao sam u Neretvu, jer mi je trebalo minutaže- veli novi igrač Šibenika.

Juričiću ne treba osebno objašnjavati kakva su očekivanja šibenske publike:
- Ha, znam da Šibenik godinama nema pravog 'killera'. Čujte, da ne vjerujem u sebe ne bih bio tu. Nadam se da ću baš ja biti toliko željeni Šibenikov napadač. Inače, kao igrača me krasi dobra završnica. Rekao bih da sam opasan u protivničkom kaznenom prostoru. Držim se one da je važno zabiti gol bilo čime, samo da uđe...- samouvjeren je Juričić.

Prvi dojmovi u Šibeniku su mu više nego pozitivni:
- Ekipa me je dobro prihvatila, kao da sam starosjedilac. Momčad je kvalitetna. Imamo brza krila što mi paše, jer će biti centaršuteva koje netko u šesnaestercu treba završavati. Nadam se da ne bih trebao imati s problema s prilagodbom i uklapanjem u stil igre- zaključio je novi napadač 'narančastih'.

Problemi s ozljedama

Trener Šibenika Krunoslav Rendulić tijekom priprema za novu sezonu suočio se s nemalim problemima s ozljedama. osim već spomenutog napadač Ivana Antunovića, koji vuče ozljedu još iz prošle sezone, točnije od sredine svibnja i utakmice s Kustošijom, van stroja su i dva lijeva braniča.
Naime, Nigerijac Musa se oporavlja od operacije koljena, dok se ozljeda novopridošlog Mattea Pranića koju je 'zaradio' u pripremnoj utakmici u Zmijavcima, pokazala težom nego što se činilo u prvi mah:
- Da, Pranić ima istegnuće ligamenata koljena, tako da kao i Antunović i Musa sigurno neće biti spremni za prva tri prvenstvena kola. Nakon tog uvodnog dijela sezone slijedi mini pauza, pa očekujemo da sva trojica budu u natjecateljskom ritmu tek oko četvrtog ili petog kola- izvijestio je Ivan Bulat.
Tako su Šibenčani od očekivanog suficita s braničima, došli u deficit. Ostali su samo na dvojici (Pajić i Blaić), jer je Pecolaj sporazumno napustio Šibenik.

26. travanj 2024 11:03