StoryEditorOCM
NogometNogomet

Vodičani počeli pripreme za prvu trećeligašku sezonu u dugoj klupskoj povijesti: Cilj je opstanak, 2. liga - ludost...

25. srpnja 2019. - 14:29

Nogometaši Vodica počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će igrati u 3. HNL – jug. Premda je fraza "povijesni nastup" isuviše otrcana u našem medijskom prostoru, u ovom slučaju se doista radi o nastupu koji se s punim pravom može nazvati povijesnim. Naime, Vodice su u svojoj 88 godina dugoj povijesti ovog proljeća prvi put izborili igranje u 3. HNL.

Ulazak seniorske momčadi Vodica trenera Zorana Slavice Lava u Treću HNL – jug kruna je uspješnog rada kluba dugi niz godina. Klub na čelu s dugovječnim predsjednikom Marinom Mikšićem, tajnikom Stipom Gojevićem i sportskim direktorom Markom Kartelom ustrojio je dobro organiziranu i kvalitetnu Školu nogometa, koja je u zadnje dvije godine podignuta na razinu drugoligaških i prvoligaških klubova. Škola nogometa u kojoj radi pet trenera, okuplja 250 dječaka u šest uzrasnih kategorija, od "špigeta", tića, mlađih pionira, starijih pionira do kadeta i juniora. Ovih šest mlađih dobnih kategorija uspješno se natječe u 11 natjecanja Županijske, Međužupanijske i Dalmatinske nogometne lige, čime se može pohvaliti malo klubova u Dalmaciji.

A u posljednjih 16 godina, Vodice su kao prvaci Županijske lige, čak šest puta igrale kvalifikacije za ulazak u ovaj viši rang natjecanja i svih šest puta ostajali "kratkih rukava" (Pag, Dugopolje, Neretvanac, Jadran LP, Primorac Biograd, Neretva).

Sada su napokon ostvareni snovi brojnih generacija vodičkih nogometaša i njihov klub konačno je postao trećeligaš, kako dolikuje Vodicama kao gradskom središtu i poznatom jadranskom ljetovalištu. Tako će Vodičani od jeseni gledati u Račicama respektabilne klubove – Splita, Zadra, GOŠK Dubrovnika, biogradskog Primorca, Neretvu, Junaka, Uskoka…

Škola nogometa

– Naš primarni cilj u novoj sezoni bit će stabilizacija kluba, bez ikakvih nerealnih ambicija. Želimo nastaviti i dalje ustrojavati kub na zdravim nogama i pokloniti punu pažnju radu Škole nogometa. Ne zanimaju nas nikakve prve ili druge lige, jednostavno suludo je u ovom trenutku o tome razmišljati – kaže Marin Mikšić, predsjednik Vodica.

Slično razmišlja i trener Zoran Slavica kojemu se na prvoj prozivci odazvalo 30 nogometaša:
– Jasno je da smo zadovoljni samim ulaskom u 3. HNL – jug, međutim tek sada treba nastaviti jako raditi, jer tu nije kraj. Dapače, tek smo na početku. Moramo puno raditi na planu kondicije i igre. U tom smislu moramo se i kadrovski ojačati kako bismo bili konkurentni u 3. HNL. Drugim riječima, trebamo vidjeti koji igrači od grupe koja je osvojila Županijsku ligu mogu odgovoriti zahtjevima višeg ranga natjecanja. Svatko od njih dobit će prigodu tijekom priprema. Inače, glavni cilj kluba je opstanak u 3. HNL – jug, odnosno moramo napraviti sve da se Vodice etabliraju u tom društvu – istaknuo je proslavljeni vratar Šibenika, Hajduka, reprezentacije Hrvatske...

Slavica u suradnji s predsjednikom Mikšićem i sportskim direktorom Markom Kartelom, također nekada vrlo uspješnim nogometašem, uvelike radi na osnaživanju igračkog kadra Vodica. Tako su se treninzima priključili bivši igrači Šibenika – vratar Marko Mihaljević i ljevak Ivan Marić. Pojačanja Vodica u novoj sezoni trebali bi biti i nekadašnji igrači Zadra Šarić i Torbarina, Zeljković iz Uskoka, Protega iz Junaka, Ljubić iz biogradskog Primorca, ali i mladi Crnogorac Topčić, koji se nudi kao rješenje u napadu.

25. travanj 2024 06:02