StoryEditorOCM
NogometNogomet

Pranić i Vidović na Šubićevcu će biti u statusu amatera: Bulat još traži 'šibenskog Benka'; Pecolaj dobio slobodne ruke

23. srpnja 2019. - 15:10

Poslije desnog beka Martina Pajića, koji je došao iz Međimurja, te veznjaka Marija Ćurića, koji je stigao iz Solina, na Šubićevcu su predstavili još dvije ovoljetne akvizicije. Riječ je o lijevom beku Matteu Praniću, koji je do sada igrao za Zadar, te krilnom napadaču Toniju Vidoviću, koji je minulu polusezonu odigrao u slovenskom drugoligašu Brežicama.

Zanimljivo, obojica novih nogometaša Šibenika na Šubićevcu će godinu dana proboraviti u statusu amatera. Ili, klub s njima nije napravio klasične profesionalne ugovore, a sve zbog eventualnog plaćanja naknade za razvoj njihovih bivšim klubovima:

- S Pranićem i Vidovićem ćemo proširiti igrački kadar i dobiti na kvaliteti igre. Pranić je rođen 1997. godine i iako ne spada u kvotu 'zaštićenog godišta', riječ je o relativno mladom igraču. Cijelu svoju karijeru proveo je u Zadru, gdje je skupio dovoljno iskustva u 40-ak nastupa u 2.HNL. U situaciji kada će Musa zbog ozljede duže izbivati s travnjaka, bilo nam je primarno riješiti poziciju lijevog beka. Držimo kako je Pranić kvalitetan igrač, koji će u Šibeniku dodatno napredovati. Nadamo se kako ćemo od ovogo angažmana imati obostranu korist. Odnosno, da će biti zadovoljan i klub i igrač- predstavio je Mattea Pranića sportski direktor Šibenika Ivan Bulat.

Prvi čovjek struke na Šubićevcu upoznao je javnost i s Tonijem Vidovićem:
- Vidović je rođen 1999. godine. On je mlad i perspektivan nogometaš i što je posebno važno u kvoti 'ispod godina'. S njim smo proširili konkurenciju među tim mlađim igračima, ali i na krilnim pozicijama. Vjerujem da će iskoristiti svoju prigodu, ako mu se ukaže. Također, nadam se kako Vidović ima potencijal da u Šibeniku dodatno napreduje. Inače, proljetni dio sezone odigrao je u slovenskom drugoligašu Brežicama, gdje je u 14 nastupa zabio četiri gola i imao nekoliko asistencija- kazao je Bulat o Vidoviću.

 

 

Novi lijevi branič Šibenika Matteo Pranić izjavio je kako su mu prvi dojmovi u Šibeniku odlični:
- Šibenik je lijepo uređen klub. Znam da je cilj ostvariti ulazak u viši rang. Svojim znanjem želim pomoći Šibeniku na tom putu- rekao je Pranić, koji je lani igrao protiv Šibenika u dresu Zadra:
- Tako je, znam gotovo sve momke koji su me dočekali u Šibeniku. Ekipa ima zavidnu kvalitetu, međutim prošle godine je falilo malo sreće da se uđe u 1.HNL. Vjerujem kako će ove godine ta mrvica sreće biti na našoj strani- misli Pranić.

Na žalost trenera Krunoslava Rendulića, Pranić se ozlijedio na prvoj pripremnoj utakmici u Zmijavcima:
- Da, nakon jednog duela okrenuo sam koljenom i istegao ligamente. Međutim, liječnici kažu da ću za tjedan- dva biti u punom pogonu- poručio je lijevi branić Šibenika.

Toni Vidović za sebe kaže da se snalazi na gotovo svim pozicijama u napadu:
- Najviše volim igrati na lijevoj strani. No, mogu pomoći i desno i u polušpici- predstavio se momak koji je prošao Hajdukovu nogometnu školu, a nogometnu sreću lani tražio u slovenskim Brežicama:
- Premda sam bio u Sloveniji, dosta sam pratio 2.HNL i Šibenik, tako da dobro poznajem situaciju u sredini u koju sam došao. Slažem se s Matteom kako je Šibeniku za plasman u 1.HNL samo nedostajalo malo sreće. Inače, držim kako je naša Druga liga kvalitetnija od slovenske i da ima više dobrih klubova. Znam da me u Šibeniku čeka žestoka konkurencija na mojim pozicijama. Tu su Maleš, Kendeš, Prince,... No, ja sam mlad, davat ću sve od sebe, tražiti svoju prigodu, a na treneru je da u konačnici odluči tko će igrati- kaže Vidović.

 

 

Inače, sportski direktor Bulat potvrdio je kako je i dalje u potrazi za rasnim napadačem- špicom koja je već dvije sezone rak rana 'narančastih'. Hoće li Bulat konačno pronaći nekog šibenskog Benka?

- Istina, i dalje tražimo tog pravog centarfora, koji bi nam jamčio 10-12 golova u sezoni- priznao je Bulat.

Sportski direktor 'narančastih' pojasnio je i kakva je situacija s nemalom grupom igrača (Pandža, Pecolaj, Blaić, Kendeš, Kukec, Celić, Antunović...) koja je početak priprema dočekala bez ugovora:

- Praktički smo dogovorili nastavak suradnje sa svima osim s Pecolajem. Činjenica je da smo 'prebukirani' na bekovskim pozicijama i s Pecolajem smo dogovorili da slobodno može potražiti novu sredinu- zaključio je Bulat.

19. travanj 2024 18:43