Nogomet Pranić i Vidović na Šubićevcu će biti u statusu amatera: Bulat još traži 'šibenskog Benka'; Pecolaj dobio slobodne ruke

Nogomet

Poslije desnog beka Martina Pajića, koji je došao iz Međimurja, te veznjaka Marija Ćurića, koji je stigao iz Solina, na Šubićevcu su predstavili još dvije ovoljetne akvizicije. Riječ je o lijevom beku Matteu Praniću, koji je do sada igrao za Zadar, te krilnom napadaču Toniju Vidoviću, koji je minulu polusezonu odigrao u slovenskom drugoligašu Brežicama.

Zanimljivo, obojica novih nogometaša Šibenika na Šubićevcu će godinu dana proboraviti u statusu amatera. Ili, klub s njima nije napravio klasične profesionalne ugovore, a sve zbog eventualnog plaćanja naknade za razvoj njihovih bivšim klubovima:

- S Pranićem i Vidovićem ćemo proširiti igrački kadar i dobiti na kvaliteti igre. Pranić je rođen 1997. godine i iako ne spada u kvotu 'zaštićenog godišta', riječ je o relativno mladom igraču. Cijelu svoju karijeru proveo je u Zadru, gdje je skupio dovoljno iskustva u 40-ak nastupa u 2.HNL. U situaciji kada će Musa zbog ozljede duže izbivati s travnjaka, bilo nam je primarno riješiti poziciju lijevog beka. Držimo kako je Pranić kvalitetan igrač, koji će u Šibeniku dodatno napredovati. Nadamo se kako ćemo od ovogo angažmana imati obostranu korist. Odnosno, da će biti zadovoljan i klub i igrač- predstavio je Mattea Pranića sportski direktor Šibenika Ivan Bulat.

Prvi čovjek struke na Šubićevcu upoznao je javnost i s Tonijem Vidovićem:
- Vidović je rođen 1999. godine. On je mlad i perspektivan nogometaš i što je posebno važno u kvoti 'ispod godina'. S njim smo proširili konkurenciju među tim mlađim igračima, ali i na krilnim pozicijama. Vjerujem da će iskoristiti svoju prigodu, ako mu se ukaže. Također, nadam se kako Vidović ima potencijal da u Šibeniku dodatno napreduje. Inače, proljetni dio sezone odigrao je u slovenskom drugoligašu Brežicama, gdje je u 14 nastupa zabio četiri gola i imao nekoliko asistencija- kazao je Bulat o Vidoviću.

 

 

Novi lijevi branič Šibenika Matteo Pranić izjavio je kako su mu prvi dojmovi u Šibeniku odlični:
- Šibenik je lijepo uređen klub. Znam da je cilj ostvariti ulazak u viši rang. Svojim znanjem želim pomoći Šibeniku na tom putu- rekao je Pranić, koji je lani igrao protiv Šibenika u dresu Zadra:
- Tako je, znam gotovo sve momke koji su me dočekali u Šibeniku. Ekipa ima zavidnu kvalitetu, međutim prošle godine je falilo malo sreće da se uđe u 1.HNL. Vjerujem kako će ove godine ta mrvica sreće biti na našoj strani- misli Pranić.

Na žalost trenera Krunoslava Rendulića, Pranić se ozlijedio na prvoj pripremnoj utakmici u Zmijavcima:
- Da, nakon jednog duela okrenuo sam koljenom i istegao ligamente. Međutim, liječnici kažu da ću za tjedan- dva biti u punom pogonu- poručio je lijevi branić Šibenika.

Toni Vidović za sebe kaže da se snalazi na gotovo svim pozicijama u napadu:
- Najviše volim igrati na lijevoj strani. No, mogu pomoći i desno i u polušpici- predstavio se momak koji je prošao Hajdukovu nogometnu školu, a nogometnu sreću lani tražio u slovenskim Brežicama:
- Premda sam bio u Sloveniji, dosta sam pratio 2.HNL i Šibenik, tako da dobro poznajem situaciju u sredini u koju sam došao. Slažem se s Matteom kako je Šibeniku za plasman u 1.HNL samo nedostajalo malo sreće. Inače, držim kako je naša Druga liga kvalitetnija od slovenske i da ima više dobrih klubova. Znam da me u Šibeniku čeka žestoka konkurencija na mojim pozicijama. Tu su Maleš, Kendeš, Prince,... No, ja sam mlad, davat ću sve od sebe, tražiti svoju prigodu, a na treneru je da u konačnici odluči tko će igrati- kaže Vidović.

 

 

Inače, sportski direktor Bulat potvrdio je kako je i dalje u potrazi za rasnim napadačem- špicom koja je već dvije sezone rak rana 'narančastih'. Hoće li Bulat konačno pronaći nekog šibenskog Benka?

- Istina, i dalje tražimo tog pravog centarfora, koji bi nam jamčio 10-12 golova u sezoni- priznao je Bulat.

Sportski direktor 'narančastih' pojasnio je i kakva je situacija s nemalom grupom igrača (Pandža, Pecolaj, Blaić, Kendeš, Kukec, Celić, Antunović...) koja je početak priprema dočekala bez ugovora:

- Praktički smo dogovorili nastavak suradnje sa svima osim s Pecolajem. Činjenica je da smo 'prebukirani' na bekovskim pozicijama i s Pecolajem smo dogovorili da slobodno može potražiti novu sredinu- zaključio je Bulat.

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

Ništa od senzacije na Šubićevcu Tomić na svom stadionu izbacio Šibenik iz Kupa: 'Narančasti' su bili u predblagdanskom vremenu darivanja; Prednjačio je Kukec koji je promašio kazneni udarac

Tomić na svom stadionu izbacio Šibenik iz Kupa: 'Narančasti' su bili u predblagdanskom vremenu darivanja; Prednjačio je Kukec koji je promašio kazneni udarac
Ništa od senzacije na Šubićevcu! Nisu se ostvarile želje trenera Šibenika Krunoslava Rendulića kako bi njegova m...
Tomić na svom stadionu izbacio Šibenik iz Kupa: 'Narančasti' su bili u predblagdanskom vremenu darivanja; Prednjačio je Kukec koji je promašio kazneni udarac