StoryEditorOCM
NogometOtvorena kuverta

Indijci ispunili sve uvjete iz natječaja: Gradsko vijeće amenuje prodaju HNK Šibenika za dva tjedna!?

10. srpnja 2019. - 13:00

Nogometni klub Šibenik još je korak bliže prodaji. Naime, u utorak je povjerenstvo Gradskog vijeća Šibenika otvorilo jedinu pristiglu ponudu na javni poziv za kupnju oko 95 posto dionica HNK Šibenika nominalne vrijednosti oko 60 milijuna kuna. Kako se očekivalo, na adresu šibenske gradske uprave stigla je kuverta s ponudom Paramount Grupe, tvrtke sa sjedištem u Šibeniku koju je u veljači ove godine osnovala indijska Essel grupa s isključivom namjerom da se bavi HNK Šibenikom.

Sjednici Povjerensta prisustvovalo je osam od 11 predstavnika političkih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću. Bilo je to dovoljno za kvorum i pravovaljano odlučivanje. U najkraćem, Povjerenstvo je zaključilo kako je ponuda indijskog investitora zadovoljila sve uvjete iz javnog poziva. Među ostalim, Paramount Grupa uplatila je 105.000 kuna, ili 5000 kuna više od minimalne početne cijene paketa dionica HNK Šibenika koje drži Grad Šibenik.

Na sjednici su nazočili i odvjetnik Jasmin Avdagić te gospodin Ivica Plenča, koji zastupaju interese indijskog ulagača u Šibeniku. Oni su iznijeli smjernice svog daljnjeg rada u HNK Šibeniku. Kako smo doznali, namjera Indijaca je da klub nakon pet godina postane samoodrživ. Što se tiče kratkoročnih ciljeva, novi vlasnik bi želio vratiti Šibenik u 1.HNL već tijekom ove sezone, kako u seniorskoj, tako i u mlađim kategorijama. Za ostvarivanje tih ciljeva potrebna su i financijska ulaganja, a ljudi bliski Indijcima kazali su nam kako su oni spremni već prve godine u klub 'upumpati' oko milijun eura.

Puno više o ovoj tematici javnost bi trebala saznati za najviše dva tjedna, kada se očekuje dolazak u Šibenik indijskog poslovnog čovjeka Punkaja Gupte, čelnika Essel grupe. Doznajemo kako bi gospodin Gupta trebao održati press konfereciju na kojoj će se predstaviti šibenskoj javnosti i obznaniti svoje planove vezano prvenstveno uz nogometni klub.

Do tada, na potezu su Povjerenstvo i šibensko Gradsko vijeće. Nema dvojbe kako je u ovom trenutku svima u interesu da se postupak kupoprodaje HNK Šibenika odvije što je prije moguće. Naime, pripreme Šibenika su već počele i svojevrsni 'vakuum' u upravljačkim strukturama nikako ne ide na ruku nogometašima. Nadamo se kako političari koji sjede u Povjerenstvu Gradskog vijeća neće administrativnim odlukama usporavati taj proces i eventualno dovesti u pitanje sportske planove.

Dakle, za očekivati je da se Povjerenstvo ponovno sastane sa zainteresiranim investitorima već u ponedjeljak i donese Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za kupnju HNK Šibenika. Procedura je takva da tu odluku gradonačelnik Željko Burić proslijeđuje šibenskom Gradskom vijeću na konačnu presudu.

Dobro upućeni govore kako bi donošenjem Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja prodaja HNK Šibenika bila praktički gotova stvar. Ili, Gradsko vijeće će najvjerojatnije samo potvrditi tu odluku. Prema nekim optimističnijim varijantama Gradsko vijeće Šibenika moglo bi za dva tjedna amenovati prodaju kluba sa Šubićevca Indijcima.

20. travanj 2024 06:41