StoryEditorOCM
NogometNogomet

Indijci poslali ponudu za kupnju HNK Šibenika! Doznajte kakva je procedura za prodaju drugoligaša sa Šubićevca

2. srpnja 2019. - 14:44

HNK Šibenik na korak je od prelaska u privatno vlasništvo! Takva mogućnost spominjala se puno puta u proteklih nekoliko godina, međutim ovaj put priča je otišla najdalje. Naime, indijski poslovni ljudi koji su u Šibeniku osnovali tvrtku Paramount Grupa javili su se na poziv Grada Šibenika i poslali službenu ponudu za kupnju većinskog paketa dionica (oko 95 posto) koje su u vlasništvu Grada Šibenika.

Što stoji u ponudi nismo uspjeli doznati, no znamo kako će je ovih dana 'češljati' povjerenstvo šibenskog Gradskog vijeća. Naime, tu komisiju činit će po jedan predstavnik svake političke stranke koja participira u Gradskom vijeću Šibenika. Ocijeni li to povjerenstvo da je ponuda Indijaca pravovaljana, mora se sazvati sjednica Gradskog vijeća koje će donijeti konačnu odluku o prodaji kluba sa Šubićevca. Prema neslužbenim informacijama, od odluke Gradskog vijeća do trenutka kada se sklopi kupoprodajni ugovor moglo bi proteći najmanje mjesec dana.

Dakle, poslovi oko prijenosa vlasništva HNK Šibenika iz portfelja Grada Šibenika na indijske ulagače dolaze u vrlo nezgodno vrijeme za aktualnu upravljačku strukturu na Šubićevcu. Naime, nova sezona 2. HNL počinje 17. kolovoza, a prvu prozivku novi trener 'narančastih' Krunoslav Rendulić obavit će već u ponedjeljak, 8. srpnja. To znači da se igračka križaljka za novu drugoligašku sezonu mora slagati, praktički kao da Indijaca nema na vidiku.

Za sada, nema niti jedne službene informacije o nekom odlasku ili dolasku na Šubićevac.

26. travanj 2024 06:20