StoryEditorOCM
NogometVELIKO SLAVLJE U RAČICAMA

Pobjeda u 'fafarinka' derbiju: Vodičani preko Tribunjaca do titule prvaka Županijske nogometne lige

Piše Ante Talijaš
18. svibnja 2019. - 21:55

Teško izborenom minimalnom pobjedom od 1:0 u 'vječitom derbiju' protiv susjeda iz Tribunja, Vodičani su drugu godinu zaredom osvojili titulu prvaka šibensko-kninske Županijske nogometne lige. Jedini pogodak vrijedan tri bude i pehara prvaka djelo je Nenada Knežića koji je u 32. minuti odmjerenim udarcem sa ivice šesnaesterca zatresao mrežu odličnog vratara Mladosti Edina Čardaklije.

Ovom pobjedom Vodice su na svoj konto uknjižile 26 bodova, ili nedostižna četiri boda više od jedinog konkurenta za naslov drniškog DOŠK-a koji još ima odigrati utakmicu u Kninu protiv Dinare, a koja više nema rezultatskog značaja. A sam0o pet kola prije kraja prvenstva, Drnišani su imali čak sedam bodova više od Vodičana. Međutim, ogromnu prednost 'prokockali' su porazima od Vodica i Zagore II u Drnišu, i protiv Mladosti u Tribunju.

Utakmicu u kojoj im je pobjeda značila osvajanje prvenstva momčad trenera Zorana Slavice odigrala je u grču, u njihovoj igri tijekom cijele utakmice bila je vidljiva sputanost. Nakon postignutog pogotka, više su igrali da ne prime gol, nego da postignu drugi i riješe pobjednika. Stoga, su vodstvo kluba i navijači Vodica bili ' na iglama' do zadnjeg zvižduka suca Radnića. S druge strane, igrači Mladosti bili su srčani i borbeni na terenu, ali i prenervozni, kao da su i oni igrali za titulu. Žestoki sportski rivalitet dvaju kluba koji traje više od šest desetljeća nije ni ovom prilikom izostao.

 

 

Pehar prvaka Županijske lige kapetanu Vodica Franku Skočiću uručio je povjerenik lige Hrvoje Kulušič, kao i zlatne medalje igračima, trenerima i članovima uprave kluba.

VODICE – Igralište SC 'Račice'. Gledatelja 150. Vodice – Mladost (1:0). Sudac: Niko Radnić (Šibenik). Strijelci: 1:0 Knežić (32). CRVENI KARTON: Kod Mladosti Zadro u 74.(drugi žuti) i Stančić u 80. minuti (drugi žuti)..NAJBOLJI IGRAČ: Nenad Knežić (Vodice).

VODICE: Čurčija, Biluš, I.Perica (od 90.Erceg), Skočič, D.Perica, Šimat (od 61.Mijić), Rednić, Turčinov, Šarić (od 65. Sklezur), Knežić, (od 78. Markota) A.Tabula (od 72. Vlaić). Trener: Zoran Slavica.

MLADOST: Čardaklija, Gruica (od 85.Grubelić), Stančić, Zadro, Arambašić, Kujundžić, Samohod (od 46.Vunmić), D.Stipaničev, Š.Popov, Ponoš, P.Tabula. Trener: Albino Gašpić.

 

24. travanj 2024 04:42