StoryEditorOCM
NogometOVA 'GAĆE PARA'

Nazvali smo Branka Karačića, trenera Varaždinaca, koji u subotu neće imati emocija prema svom bivšem klubu: Šibenčani, ne bojte se Benka! Zabit će vam netko drugi

16. svibnja 2019. - 21:18

Nogometaše Šibenika u odlučujućem boju za 1. HNL na suprotnoj strani čeka čovjek s kojim su postigli najveće uspjehe u povijesti kluba. Eto, što ti je sudbina! Ili, za kormilom Varaždina sjedi Branko Karačić, trener pod čijim su vodstvom "narančasti" zamalo dotakli zvijezde igrajući finale Kupa Hrvatske s Hajdukom 2010. godine i istog ljeta živjeli europski san u pretkolima Kupa UEFA na Malti i Cipru - prvi i, zasad, jedini put u dugoj povijesti kluba sa Šubićevca. Ni desetljeće poslije, Karačić ne krije emocije prema Šibeniku:

- Uvijek mi je drago čuti lijepe vijesti vezane za HNK Šibenik. Poštujem i respektiram rezultate Šibenika, rad kolege Perkovića, ljudi iz uprave kluba, a posebice Funcute koji su uvijek bili uz mene, a koji su me jesenas kada sam na Šubićevac došao s Varaždinom pozdravili srdačnim pljeskom - počeo je naš razgovor Karačić.

Popravka više nema

No, pustimo mi emocije po strani, sada su njegov Varadžin i Šibenik ljuti suparnici:
- Tako je, sada sam na suprotnoj strani i uz pomoć svojih igrača, stručnog stožera i publike na sportski i korektan način pokušat ću napraviti sve da se na koncu Varaždin veseli. Ponavljam, respektiramo Šibenik, znamo sve njihove vrijednosti, ali želimo iskorisititi šansu koju nam je Šibenik pružio - veli trener Varaždina.

Očito, Karačić aludira na činjenicu da je Šibenik tijekom proljeća ispustio lijepu bodovnu prednost:
- Čujte, Šibenik je praktički imao riješeno prvenstvo. Tu prije svega mislim na onu zaostalu utakmicu s Dugopoljem na kraju jesenskog dijela sezone. Da je Šibenik tada pobijedio i otišao na osam bodova, tko zna s kakvim ambicijama bi Varaždin ušao u proljeće. Međutim, realnost je da je pred nama 90 minuta odluke. Ovakvu situaciju Varaždin je priželjkivao, Šibenik je vjerojatno planirao da se u subotu neće igrati "majstorica". No, što je, tu je. Popravka više nema, jedino ako Dinamo II u posljednjem kolu na Šubićevac dođe s prvom postavom - "bocnuo" je Karačić, misleći na nedavno gostovanje Varaždinaca u Maksimiru, kada su "modri" zaigrali s nekolicinom igrača koji su dio, ili su nadomak prve momčadi.

Varaždinu na ruku ide i činjenica da i s remijem zadržavate prvo mjesto:
- Vi znate da sam ja trener koji u svakoj utakmici želi pobjedu. Preferiram tehnički nogomet, tako je bilo i u Šibeniku, i sada u Varaždinu. Nisam trener koji se brani, već onaj koji kroz igru želi doći do protivničkoga gola. Tako će biti i u subotu - govori Karačić.

U utakmici koja "para gaće" Varaždinci će biti bez standardnog stoperskog para Stolnik-Senić, koji su zaradili treći žuti karton u utakmici prošlog kola na utakmici s Hrvatskim dragovoljcem. Na klupi će ipak sjediti Karačić, koji je udaljen u 51. minuti iste utakmice.

Čudni sudački kriteriji

- Ha, istina je da nam fale dva stopera. Ali, mi smo već tijekom ovog proljeća naučili na slične nedaće. Borili smo se protiv mnogih stvari i na razne načine. Moji igrači su došli u ovu situaciju uz velika odricanja i prošli su puno teških trenutaka. Naime, vrlo je čudno, čak i simptomatično, da smo dobili sedam žutih u Zadru, pet u Sigetu... S druge strane, u naguravanju u završnici utakmice Šibenik - Kustošija, samo jedan igrač Šibenika dobije žuti karton. Što se tiče mog isključenja, i dalje stojim pri tome da ga ničim nisam zaslužio - drži Karačić.

U Šibeniku se silno pribojavaju Leona Benka, on je ovog proljeća za protivničke obrane gotovo kao Babaroga kojom se plaše mala djeca. U kontekstu svog najboljeg napadača, Karačić je nemalo iznenadio svojom porukom:

- Šibenčani, ne bojte se Benka, neće vam on zabiti gol! Ali, zato će vam zabiti netko drugi! Postoje i drugi dobri igrači u Varaždinu, a ne samo Benko. Evo, vi hvalite vašeg vratara Labrovića. On je dobar, ali još bolji je naš Nevistić. Znam ja dobro šibenske kvalitete - i Princea, i Antunovića, i Maleša, kojeg sam trenirao... Dobri su i Kukec i Bulat... Kvalitete ima i na jednoj i na drugoj strani. Sve će teren pokazati i odlučiti tko će se na kraju veseliti - ovaj put, nadam se, Varaždin! - zaključio je Karačić.

24. travanj 2024 16:59